BordoBereli 4

Becerikli
Yer
Chobani Stadyumu
Merhaba arkadaşlar. Neredeyse yeni çıkan DOA (depozitosu olan ambalajlar) uygulaması var. Pet-cam şişe ve alüminyum şişe atarak her attığımız şişede 1 lira veriyor. Bilen vardır, çok yaygınlaştı. 1 hafta önce gittim sıra vardı. Bir adam 9 poşet şişe getirmiş ve şise sınırı olduğu için adam uygulamada 2 hesap açmış. 40 dakika o adamı bekledim. Sizce mantıklı bir uygulama mı?

Yani eskiden her yerde şişe olurdu doa uygulamasından sonra neredeyse hüçcşişe yok cevri acısından iyi.

Evet çevre açısından mantıklı. Türk milletibeleşi seviyor işte çevreyi temizlemek için değil para için kullanıyor. Bu aslında iyi bir şey ama çok abartıyolar şişe atmayı. Yani demek istediğim çevreyi temizlemek için değil beleş para almak için yapıyolar bence.

Evet çevre açısından mantıklı. Türk milletibeleşi seviyor işte çevreyi temizlemek için değil para için kullanıyor. Bu aslında iyi bir şey ama çok abartıyolar şişe atmayı. Yani demek istediğim çevreyi temizlemek için değil beleş para almak için yapıyolar bence.

Bence de öyle de iyi bir şey gene.

Her doa hesabının günlük 200 şişe atma sınırı var diye biliyorum. Ama 3 kişi geliyor, 3 ayrı hesap açıyorlar, 200'den fazla şişe toplayıp atıyorlar. Çevre açısından iyi ama Türk milleti işte. Bir şey beleş olursa ondan fayladanmak için her şeyi dener.
amaç çevre temizliği ve geri dönüşümse bunun çakallığından zarar gelmez bence

Her doa hesabının günlük 200 şişe atma sınırı var diye biliyorum. Ama 3 kişi geliyor, 3 ayrı hesap açıyorlar, 200'den fazla şişe toplayıp atıyorlar. Çevre açısından iyi ama Türk milleti işte. Bir şey beleş olursa ondan fayladanmak için her şeyi dener.
Fake şişe dışında bence sorun yok; bu durum gayet normal bence.

Fake şişe dışında bence sorun yok; bu durum gayet normal bence.

Hocam ama bu makinelerin bir haznesi var. Bu hazne dolunca hazneyi boşaltmak için doa yetkili ekibinin gelmesi gerekiyor. Onu geçtim, bu makinelerin çalışma saatleri var. Düşünsenize sırada 5 kişi var, ve 2 kişi 6-7 poşet şişeyle geliyor. Bize sıra gelene kadar makineler hem doluyor hem kapanıyor.