Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

Hasan Merkit

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
14
Fikrimdir: Hızlı haberleşme gerektirebilecek bir kategori olduğunu düşünüyorum. Onaysız konu açılabilmeli. Kötüye kullananlar da çok ağır uyarılar ve cezalar yemeli.

Düzenleme:

@Emir haklı. (İkinci cevap.) Yine de kötüye kullanan olacaktır. Bu yüzden önerimim "belirli mesaj sayısı ve üyelik süresine sahip kullanıcılar için" geçerli olacak şekilde değerlendirilmesi daha mantıklı olacaktır.

Son düzenleme:
Artı -17 Eksi
Herhangi bir imtiyaz verilmemeli. Doğal afet konularının aciliyeti yok. Deprem altında enkazın içinde(ölmediysem) Techolay'a girip deprem hakkında sohbet etmek aklıma son gelecek şey olurdu. Kumar siteleri ve spam reklam yapanlar tarafından kötüye kullanılabileceğinden özellikle de Techolay'ın moderatör eksikliğini düşündüğümüzde uygulanmamalı.

Dermandan çok dert olur bu durum.
Düşünsenize siteye gelen 3-5 trol arkadaş gecenin bir vakti ''Şurada deprem oldu.'' veya ''Burada her yer yıkıldı yardım!'' gibi konular açtığını. Anlık olarak insanları strese sokmaları bile yeter. Her ne kadar ''Ağır cezalar gelsin, kötüye kullananlar sınırsız yasaklansın.'' denilse dahi trol adam için bunun hiçbir önemi yoktur.

Bu nedenle ben bu fikre - vermek zorundayım kendi düşünceme göre.

@Emir evet dediğiniz mantıklı aslında. Belki de bu öneriyi sadece belirli mesaj sayısı ve üyelik süresine bağlı kullanıcılar için uygulanabilir.

@Cruslan X'den sonra buraya baktım. Sosyal ağ kullanmıyor olsaydım ilk buraya bakardım. Sosyal medyadan daha çok Techolay kullandığım zamanlar oldu.

Ekleme yapmak istiyorum.
Deprem altında enkazın içinde(ölmediysem) Techolay'a girip deprem hakkında sohbet etmek aklıma son gelecek şey olurdu.
Enkaz altında olan biri bunu zaten yapmaz. Ama sosyal ağ kullanmıyor ve acil servisler, yardım kuruluşları ve yakınlar ulaşılamaz durumda ise sesini buradan duyurmaya çalışabilir. Ekran görüntüsü alınır X'de spam atılır.

Onu da geçtim, az önceki sarsıntıyı benden başka hisseden olmuş mu diye foruma bakmaya geldim. Açılan ilk konu dakikalar sonra foruma düştü.

Son düzenleme:
@Cruslan X'den sonra buraya baktım. Sosyal ağ kullanmıyor olsaydım ilk buraya bakardım. Sosyal medyadan daha çok Techolay kullandığım zamanlar oldu.

Ekleme yapmak istiyorum.

Enkaz altında olan biri bunu zaten yapmaz. Ama sosyal ağ kullanmıyor ve acil servisler, yardım kuruluşları ve yakınlar ulaşılamaz durumda ise sesini buradan duyurmaya çalışabilir. Ekran görüntüsü alınır X'de spam atılır.

Onu da geçtim, az önceki sarsıntıyı benden başka hisseden olmuş mu diye foruma bakmaya geldim. Açılan ilk konu dakikalar sonra foruma düştü.
Konuşmaya ve tartışmaya dakikalar sonrasında da devam edebilirsiniz. Deprem bilgisi için Sismik Harita(Evrim Agacı'nın projesi) ve Kandilli Rasathanesi'nin veritabanına bakabilirsiniz. Moderatörün de değindiği gibi daha kötü sonuçlar doğurabilir, moderatör olmadan anlamak güç. ☺️

Merhaba, fikrinize saygı duyuyor ancak katılmıyorum.

Büyük bir deprem anında internet erişimi durma noktasına geliyor zaten. İstesenizde Techolay'a giriş yapamazsınız.

Ayrıyeten enkaz altında kalan veya zor durumda olan kim olursa olsun kesinlikle buraya girmez. Hadi girdi diyelim, buradan bizlere yeterli bilgiyi sağladı. Uzaktan nasıl bir yardımımız dokunabilir ki? Zaten bölgedeki resmi kurumlar aranıyor.

Sabaha açılır dediğim deprem konum gece açıldı, beklemiyordum. Şaka maka eğer belirli mesaj sayısı üstündeki kullanıcılar için olacaksa iyi öneri.

Güzel fikir hiç belli olmaz yardımın nereden geleceği.

Son düzenleyen: Moderatör: