Geraltın kılıcı
Üstün
Çoğu filmlerde görüyoruz kimisi birbirine çok uyar kimisi birbirine çok zıddır tabii ne kadar filmlerden ibaret olsalarda, bence bu kişilik olayı biraz daha soyut kalıyor. Belki de dediğiniz gibi temelde insanlar yalnız ölmekten korktuğu için birini arayış içindelerdir, şahsi olarak bilinçaltımı bilmiyorum ama öyle bir korkum yok ama birisine değer verip onunla uzun bir yol yürümek, her zorlukta ayağa kalkabilmek yeri geldiğinde gülüp ağlayabilmek çok isterdim. Dürtü olayına gelecek olursak, yol kat edecek kişi bence zaten her türlü edecek. Belki de doğru kişi dediğimiz kavram ona bu yolu kat etmesine eşlik edecek.
Bu söylediklerinizi aslında bir dostunuzla da yapabilirsiniz. Olay şu ki, norm olarak görülen bir şeye genel bir yapıymış gibi bakıyorsunuz. Uyum tabii ki aranan bir şey fakat bence insan yalnız ölmesi gereken bir canlıdır. Belki dediğime katılmayacaksanız fakat kendi felsefemden size bir söz söyleyeyim, "Her insan kendi hayatını idame ettiren bir Tanrıdır." bence. Bu sebeple kendimizi eğiterek ve eski güdülerimizi kontrol ederek her isteğimize erişebiliriz. Ancak durum aşk veya dostluk gibi kavramlarda farklıdır. Çünkü insan tek taraflıdır ve öyle olmak zorundadır. İyi, kötü yanında birisinin olmasını istersen ne hoş binlerce kişi var. Fakat iş değer verme, saygı duyma, özveri gibi şeylere gelirse eğer gerçek zorluk başlar, insan burada kaybeder. Ben şahsi olarak 40 yaşımdan önce bir daha asla bir insana özveri vermek istemiyorum. Hedeflerim bir insandan daha değerli.