Çoğu filmlerde görüyoruz kimisi birbirine çok uyar kimisi birbirine çok zıddır tabii ne kadar filmlerden ibaret olsalarda, bence bu kişilik olayı biraz daha soyut kalıyor. Belki de dediğiniz gibi temelde insanlar yalnız ölmekten korktuğu için birini arayış içindelerdir, şahsi olarak bilinçaltımı bilmiyorum ama öyle bir korkum yok ama birisine değer verip onunla uzun bir yol yürümek, her zorlukta ayağa kalkabilmek yeri geldiğinde gülüp ağlayabilmek çok isterdim. Dürtü olayına gelecek olursak, yol kat edecek kişi bence zaten her türlü edecek. Belki de doğru kişi dediğimiz kavram ona bu yolu kat etmesine eşlik edecek.

Bu söylediklerinizi aslında bir dostunuzla da yapabilirsiniz. Olay şu ki, norm olarak görülen bir şeye genel bir yapıymış gibi bakıyorsunuz. Uyum tabii ki aranan bir şey fakat bence insan yalnız ölmesi gereken bir canlıdır. Belki dediğime katılmayacaksanız fakat kendi felsefemden size bir söz söyleyeyim, "Her insan kendi hayatını idame ettiren bir Tanrıdır." bence. Bu sebeple kendimizi eğiterek ve eski güdülerimizi kontrol ederek her isteğimize erişebiliriz. Ancak durum aşk veya dostluk gibi kavramlarda farklıdır. Çünkü insan tek taraflıdır ve öyle olmak zorundadır. İyi, kötü yanında birisinin olmasını istersen ne hoş binlerce kişi var. Fakat iş değer verme, saygı duyma, özveri gibi şeylere gelirse eğer gerçek zorluk başlar, insan burada kaybeder. Ben şahsi olarak 40 yaşımdan önce bir daha asla bir insana özveri vermek istemiyorum. Hedeflerim bir insandan daha değerli.

Bu biraz daha matematiksel oldu ki bu düşüncede şunu demek isterim. Şu ana kadarki en mükemmel çift bile bence 100% uyumlu değildi. Sadece birbirlerine ayak uydurabildiler ve anlaşabildiler denmez mi? Ve evet dediğiniz gibi, burası biraz kumara kaçıyor ama doğru bağlanma birazda doğru kişiden emin değilsen risk işi.
Dünyada 8 milyar insan varken doğru kişiyi matematiksel olarak bulmak teoride mümkün ama pratikte ömür yetmez. Günde bir yeni insan tanısan bile hepsini denemek milyonlarca yıl sürer. Bu yüzden en uyumlu çiftler bile aslında %100 eşleşmiş değil; sadece birbirlerine uyum sağlıyorlar. Doğru kişi biraz şans, biraz zamanlama, biraz da risk işi.

Bu biraz daha matematiksel oldu ki bu düşüncede şunu demek isterim. Şu ana kadarki en mükemmel çift bile bence 100% uyumlu değildi. Sadece birbirlerine ayak uydurabildiler ve anlaşabildiler denmez mi? Ve evet dediğiniz gibi, burası biraz kumara kaçıyor ama doğru bağlanma biraz da doğru kişiden emin değilsen risk işi.

Bunlara kafa patlatmak anlamsızlaşıyor gittikçe yaşayın deneyimleyin bu hayatta en pahalı ve güzel şey deneyimdir hataların ders verir doğrularınız aklınıza geldikçe gülümsetir milyarlarca insanın arasından doğru kişiyi bulmaya çalışmak yerine ortak hobilerinizin olduğu kişilere yönelmeye çalışın genelde aynı kafa yapısında oluyorlar kurslara gidin Discord Reddit topluluklarına katılın yeterince aktif olun.

Ben bu durumu çözebilecek mobil bir uygulama üstünde çalışıyorum şu an yorumlamak veya fikir vermek isterseniz konuşabiliriz.

Dünyada 8 milyar insan varken doğru kişiyi matematiksel olarak bulmak teoride mümkün ama pratikte ömür yetmez. Günde bir yeni insan tanısan bile hepsini denemek milyonlarca yıl sürer. Bu yüzden en uyumlu çiftler bile aslında %100 eşleşmiş değil; sadece birbirlerine uyum sağlıyorlar. Doğru kişi biraz şans, biraz zamanlama, biraz da risk işi.

:giggle: :coffee:

Mesele zaten aşık olmak değil, doğru kişiye aşık olmak. Bu yüzden ilk görüşte aşk tehlikelidir. Görüntüye hipnoz olan aciz insanın hayvansal bir özelliğidir. Doğru kişi vardır, bulmak zordur. Belki fikirleri senin örtüşen ruh ikizin farklı bir kıtada yaşıyor ne yapacaksın?

@Livo benim ilgimi çekti. 16 personalitiesden başlayıp mmpı-2 psikometrik testlerine merak sarmıştım bir zamanlar.

Onları eklemeli miyim düşünmedim hiç kartvizit sistemi üstüne kurulu şu an ön kısımda emojiler niyet yaş lokasyon gibi şeyler var kartvizitin üstüne tıklayınca arkasına çevirliyor orada biyografi kısmı var uygulamada fotoğraf yok dış görünüş 2. planda.
Birine like atınca kartvizitiniz onun önüne düşüyor o da beğenirse matchleşiyorsunuz chat açılıyor kadın lobisini nasıl çekerim bilmiyorum ama.

Yaş aralığını da 15-25 yaptım genç kesim odaklı 15-17 yaş arası birbirleriyle eşleşebiliyor sadece 18-25 arasında flört seçeneği açılıyor.

Son düzenleme:
@Livo Ben daha çok mmpi-2 gibi bir ön test ile kişilik özelliklerinin belirlenmesi ve ona göre match yapılmasını düşünüyordum. 567 soru falan. Tabi bu kadar parametre varken match işini yapacak basit bir yapay zekaya ve işlem gücüne de ihtiyaç var. Bu şekilde bir insanın bir milyon yılda karşılaşıp tanıyabileceği partner sayısını en yakın ihtimallere göre sıralama işini bilgisayar gücü devralıyor.

@Livo ben daha çok mmpi-2 gibi bir ön test ile kişilik özelliklerinin belirlenmesi ve ona göre match yapılmasını düşünüyordum. 567 soru falan. Tabii bu kadar parametre varken match işini yapacak basit bir yapay zekaya ve işlem gücüne de ihtiyaç var. Bu şekilde bir insanın bir milyon yılda karşılaşıp tanıyabileceği partner sayısını en yakın ihtimallere göre sıralama işini bilgisayar gücü devralıyor.

Dümenden ilgilenenler için 16 personalities sonuçlarını seçebilecekleri bir dropdown menu koyabilirim uygulamaya ekstra parametreler ekleyebilecek iş gücüne sahip değilim tek başıma hem frontend hem backendi yapıyorum.