O zaman benim yanlış yaptığım bir şeyler var. Siz acayip yüksek sonuçlar almışsınız.
Benim işlemci -40 bile yerdi bence ama Ayham hocam sıkıntı olur dedi ve bence haklıda. -35 üzeri testten geçse bile sıkıntı çıkarır muhtemelen.

Hangi işlemci ve ram ne kadar puan çıkarabileceğini anlıyorum ya :)
RAM olarak kitim güzel. Lexar Ares 6400 CL30 2x16 kullanıyorum ve çok memnunum açıkcası.

Çıkarabilirdi gayet iyi sonuç 8 çekirdek için -35 scaler var mı ?

Onunda sistemi aynı onun içinde geçerli o puan :)
Hocam adam bana neredeyse 0.80 fark koymuş, %10 neredeyse. Onun sistemi daha düzgün çalışıyor 😅

Benim işlemci -40 bile yerdi bence ama Ayham hocam sıkıntı olur dedi ve bence haklıda. -35 üzeri testten geçse bile sıkıntı çıkarır muhtemelen.

RAM olarak kitim güzel. Lexar Ares 6400 CL30 2x16 kullanıyorum ve çok memnunum açıkcası.
Şu an bellek zamanlamalarınız nasıl?

Bu sonuçlar benim değil 😂

Denemek lazım hocam.
Denemeye kalkmadım bile çünkü -40 ban bir şey kazandırmazdı muhtemelen. Aynı olayı RAM Timing yaparken yaşadım. Timing'leri fazla sıktığım için Boot Failure hatası alıyordum ara ara ve Ayhan hocam biraz kısmamı söyledi. Timing'leri biraz kıstıktan sonra Boot Failure almadım ama halen test ediyorum.

Çıkarabilirdi gayet iyi sonuç 8 çekirdek için -35 scaler var mı ?

Onunda sistemi aynı onun içinde geçerli o puan :)
8X scalar kullanıyorum.

Denemeye kalkmadım bile çünkü -40 ban bir şey kazandırmazdı muhtemelen. Aynı olayı RAM Timing yaparken yaşadım. Timing'leri fazla sıktığım için Boot Failure hatası alıyordum ara ara ve Ayhan hocam biraz kısmamı söyledi. Timing'leri biraz kıstıktan sonra Boot Failure almadım ama halen test ediyorum.
Benim profilde inanılmaz sıkı, her şey son limitte desem yeridir. Hepsini tek tek deneyerek sıkmıştım.

8X scalar kullanıyorum.
8x söyler işlemcinin biraz sıkabilir daha aşağı seviyede denediniz mi ¿

Şu an Timing bu şekilde ama tek fark tWTRL 16 tRDWR 14 yaptım ama tWTRL 14 deneyeceğim.

8x söyler işlemcinin biraz sıkabilir daha aşağı seviyede denediniz mi ¿
Açıkcası denemiştim ama stabilite bozuldu. -35 gibi yüksek değerlerde scalar mecburi 8X veya 10X yapıyorum.

Dosya Ekleri

• 20260813_211330.webp
    20260813_211330.webp
    3,7 MB · Görüntüleme: 8
  • 20260813_211322.webp
    20260813_211322.webp
    3,8 MB · Görüntüleme: 10