Doge

Yetkin
Makaleler
1
MS Store'dan satın alıp yüklediğim Dolby Access ile Logitech G Pro X kulaklığım devredeyken videolarda ve seslerde sorun yaşıyorum. Günde 20 kez başıma geliyordur ve can sıkıyor.

Mesela YT'dan (herhangi bir video sitesi dahil) izlediğim videoyu durdurup 1 dakikalığına başka bir sekmeye/programa geçiyorum, videoya geri döndüğümde video oynamıyor. Ya da videoyu durdurup sekme değiştirmeden kısa bir süre sonra tekrar oynattığımda ilerlemiyor. Sağ alttaki uzamsal ses ayarında seçili olan Dolby Atmos'u tekrar seçince geçici olarak düzeliyor. Windows Media Player ile müzik dinlerken de aynı durum var. Uzamsal ses kapalıyken sorun olmuyor tabii ki.

1757519023892.webp

İşin garip yanı, bu sorun 1 yıldır attığım formatların 'bazılarında' kendini gösteriyor. Şöyle ki,
  • Sorun mevcutken format attım, düzeldi. Başka bir zaman tekrar format attım, sorun geri geldi. Ardından zaman içinde 3 kez daha format attıysam bu sorunu yaşamadım ama bugün attığım formatta sorun yine nüksetti. Az önce bir kez daha formatladım, çözülmedi.
Tüm sürücüler güncel, BIOS güncel, kablo bağlantılarında ve bileşen montajlarında sorun yok, sistemde virüs yok, korsan program yok, kulaklıkta sorun yok. Dongle'ı farklı USB çıkışlarına takmak, çıkar/tak yapmak, kulaklığı aç/kapa yapmak, Dolby Atmos'u ve LGHub yazılımını silip yüklemek sorunu çözmedi. Dolby Atmos devredeyken anakartın Stereo ses çıkışına bağlı harici hoparlörlerde sorun olmuyor.
  • Anakart: ASUS ROG B550-E
  • Windows 10 Home/Pro
Artık sisteme format atmak istemiyorum. Problemin sebebini anlayamıyorum. Bazı attığım formatlarda nasıl düzeldiğini de bilmiyorum. Format dışında hiçbir güncelleme ya da hiçbir işlemle çözmeyi başaramadım. Her formatta aynı işlemleri yapıyorum ve aynı programları kuruyorum.

Sizlerin ve varsa bu sorunu yaşayanların da fikirlerine açığım.

Son düzenleme:
Selam, benzer bir sorunu bende yaşamıştım. Uzun süre araştırıp, Dolby Access downgrade yaparak çözmüştüm. Olası birkaç sebep var;

Win 10/11 Atmos ses ile medya oynatıcılar arasındaki uyumsuzluklar,
Dolby Access güncelleme sonrası buga girmesi,
Ghub yazılımı ile Atmos çalışırken arabelleğe yazma sorunu,
Formattan sonra düzelip, bir sonraki formatta tekrar aynı sorunla karşılaşıyor olman ise; kurulum sonrası Windows build ve ses sürücüsü kombinasyonu olabilir.

Çözüm önerilerim;

- Windows sürümünü kontrol et (winver), eğer 22H2 ya da 23H2 kullanıyorsan, opsiyonel güncellemeleri yüklemeyi dene (Cumulative Update ve Optional Audio fixes paketleri),

- MS Store dan Dolby Access'i kaldır. Offline installer dan eski versiyonlarını yüklemeyi dene. (benim sorunumu çözen versiyon 3.27.1140),

- Denetim Masası/Ses ayarlarından "Varsayılan Biçim" 16bit,48kHz olarak ayarlamayı dene,

- Ya da Atmos yerine DTS Headphone (MS Store da mevcut) kullanmayı dene.

Selam, benzer bir sorunu bende yaşamıştım. Uzun süre araştırıp, Dolby Access downgrade yaparak çözmüştüm. Olası birkaç sebep var;

Win 10/11 Atmos ses ile medya oynatıcılar arasındaki uyumsuzluklar,
Dolby Access güncelleme sonrası buga girmesi,
G HUB yazılımı ile Atmos çalışırken arabelleğe yazma sorunu,
Formattan sonra düzelip, bir sonraki formatta tekrar aynı sorunla karşılaşıyor olman ise; kurulum sonrası Windows Build ve ses sürücüsü kombinasyonu olabilir.

Çözüm önerilerim;

- Windows sürümünü kontrol et (winver), eğer 22H2'ya da 23H2 kullanıyorsan, opsiyonel güncellemeleri yüklemeyi dene (cumulative Update ve optional Audio fixes paketleri),

- MS Store'dan Dolby Access'i kaldır. Offline installerdan eski versiyonlarını yüklemeyi dene. (benim sorunumu çözen versiyon 3.27.1140),

- Denetim Masası/Ses ayarlarından "varsayılan biçim" 16bit, 48KHz olarak ayarlamayı dene,

- Ya da Atmos yerine DTS headphone (MS Store da mevcut) kullanmayı dene.

Pekte iyi bir uygulama değil Dolby Atmos neden bu kadar abartıldığını anlayamıyorum.

Bir ara bende böyle bir sorun sıkıntı yaşamıştım, sildim sonra eski kulaklığımda.

MS Store'dan satın alıp yüklediğim Dolby Access ile Logitech G PRO X kulaklığım devredeyken videolarda ve seslerde sorun yaşıyorum. Günde 20 kez başıma geliyordur ve can sıkıyor.

Mesela YT'dan (herhangi bir video sitesi dahil) izlediğim videoyu durdurup 1 dakikalığına başka bir sekmeye/programa geçiyorum, videoya geri döndüğümde video oynamıyor. Ya da videoyu durdurup sekme değiştirmeden kısa bir süre sonra tekrar oynattığımda ilerlemiyor. Sağ alttaki uzamsal ses ayarında seçili olan Dolby Atmos'u tekrar seçince geçici olarak düzeliyor. Windows Media Player ile müzik dinlerken de aynı durum var. Uzamsal ses kapalıyken sorun olmuyor tabii ki.

Eki Görüntüle 183863

İşin garip yanı, bu sorun 1 yıldır attığım formatların 'bazılarında' kendini gösteriyor. Şöyle ki,
  • Sorun mevcutken format attım, düzeldi. Başka bir zaman tekrar format attım, sorun geri geldi. Ardından zaman içinde 3 kez daha format attıysam bu sorunu yaşamadım ama bugün attığım formatta sorun yine nüksetti. Az önce bir kez daha formatladım, çözülmedi.
Tüm sürücüler güncel, BIOS güncel, kablo bağlantılarında ve bileşen montajlarında sorun yok, sistemde virüs yok, korsan program yok, kulaklıkta sorun yok. Dongle'ı farklı USB çıkışlarına takmak, çıkar/tak yapmak, kulaklığı aç/kapa yapmak, Dolby Atmos'u ve lghub yazılımını silip yüklemek sorunu çözmedi. Dolby Atmos devredeyken anakartın stereo ses çıkışına bağlı harici hoparlörlerde sorun olmuyor.
  • Anakart: ASUS ROG B550-E
  • Windows 10 Home/Pro
Artık sisteme format atmak istemiyorum. Problemin sebebini anlayamıyorum. Bazı attığım formatlarda nasıl düzeldiğini de bilmiyorum. Format dışında hiçbir güncelleme ya da hiçbir işlemle çözmeyi başaramadım. Her formatta aynı işlemleri yapıyorum ve aynı programları kuruyorum.

Sizlerin ve varsa bu sorunu yaşayanların da fikirlerine açığım.

Windows'un kendi kurduğu aptalca güncellemelerden kaynaklanabiliyor bu sorun ayrıca demeyi unuttum.

Artı -1 Eksi