Doge
Yetkin
- Makaleler
- 1
MS Store'dan satın alıp yüklediğim Dolby Access ile Logitech G Pro X kulaklığım devredeyken videolarda ve seslerde sorun yaşıyorum. Günde 20 kez başıma geliyordur ve can sıkıyor.
Mesela YT'dan (herhangi bir video sitesi dahil) izlediğim videoyu durdurup 1 dakikalığına başka bir sekmeye/programa geçiyorum, videoya geri döndüğümde video oynamıyor. Ya da videoyu durdurup sekme değiştirmeden kısa bir süre sonra tekrar oynattığımda ilerlemiyor. Sağ alttaki uzamsal ses ayarında seçili olan Dolby Atmos'u tekrar seçince geçici olarak düzeliyor. Windows Media Player ile müzik dinlerken de aynı durum var. Uzamsal ses kapalıyken sorun olmuyor tabii ki.
İşin garip yanı, bu sorun 1 yıldır attığım formatların 'bazılarında' kendini gösteriyor. Şöyle ki,
Artık sisteme format atmak istemiyorum. Problemin sebebini anlayamıyorum. Bazı attığım formatlarda nasıl düzeldiğini de bilmiyorum. Format dışında hiçbir güncelleme ya da hiçbir işlemle çözmeyi başaramadım. Her formatta aynı işlemleri yapıyorum ve aynı programları kuruyorum.
Sizlerin ve varsa bu sorunu yaşayanların da fikirlerine açığım.
Mesela YT'dan (herhangi bir video sitesi dahil) izlediğim videoyu durdurup 1 dakikalığına başka bir sekmeye/programa geçiyorum, videoya geri döndüğümde video oynamıyor. Ya da videoyu durdurup sekme değiştirmeden kısa bir süre sonra tekrar oynattığımda ilerlemiyor. Sağ alttaki uzamsal ses ayarında seçili olan Dolby Atmos'u tekrar seçince geçici olarak düzeliyor. Windows Media Player ile müzik dinlerken de aynı durum var. Uzamsal ses kapalıyken sorun olmuyor tabii ki.
İşin garip yanı, bu sorun 1 yıldır attığım formatların 'bazılarında' kendini gösteriyor. Şöyle ki,
- Sorun mevcutken format attım, düzeldi. Başka bir zaman tekrar format attım, sorun geri geldi. Ardından zaman içinde 3 kez daha format attıysam bu sorunu yaşamadım ama bugün attığım formatta sorun yine nüksetti. Az önce bir kez daha formatladım, çözülmedi.
Tüm sürücüler güncel, BIOS güncel, kablo bağlantılarında ve bileşen montajlarında sorun yok, sistemde virüs yok, korsan program yok, kulaklıkta sorun yok. Dongle'ı farklı USB çıkışlarına takmak, çıkar/tak yapmak, kulaklığı aç/kapa yapmak, Dolby Atmos'u ve LGHub yazılımını silip yüklemek sorunu çözmedi. Dolby Atmos devredeyken anakartın Stereo ses çıkışına bağlı harici hoparlörlerde sorun olmuyor.
- Anakart: ASUS ROG B550-E
- Windows 10 Home/Pro
Sizlerin ve varsa bu sorunu yaşayanların da fikirlerine açığım.
Son düzenleme: