409

Üstün
Makaleler
3
Arkadaşım, sistemine güvenerek ASUS ROG STRIX model ekran kartı almış. 8+6, yani 2 tane güç girişi var ama onda sadece 1 tane 8 pin kablo var. Dönüştürücü ile bu 6 pine güç vermek mümkünmüş, ancak ben bu kablo yoksa gücü verse bile verimli olmayacağını düşünüyorum. Sizce yanlış mı düşünüyorum? Eğer dönüştürücü alırsa sorunsuz kullanabilir mi?

Ekran kartı: ASUS ROG STRIX 2060
PSU: Aerocool VX 500 Plus

Ekran kartı Max 160 watt çekiyor. PSU o 8 pin kablo ile 150 watta kadar besleyebilir dönüştürücü ile kullanabilir sorun olacağını düşünmüyorum ama uzun süreli kullanımda ve asıl oyunlarda sorun çıkartıp çıkarmayacağı belli edecek.

Ekran kartı Max 160 watt çekiyor. PSU o 8 pin kablo ile 150 watta kadar besleyebilir dönüştürücü ile kullanabilir sorun olacağını düşünmüyorum ama uzun süreli kullanımda ve asıl oyunlarda sorun çıkartıp çıkarmayacağı belli edecek.
Bu şekildeyse, sol tarafta yer alan 6 pin güç girişi yalnızca 10W mı beslemiş oluyor? Bu kısmı anlayamadık. Veya güç girişi başına 80W olacak şekilde bölünmüş olabilir mi? 6+2 olan kablonun 6 pinini sola, kalan 2 pinini sağa bağlayarak görüntü almış, ancak bu durumda çevirisi “Lütfen gücü kapatıp tüm kabloları bağlayın.” şeklinde bir uyarı almış.

2060 neymiş de 8+6 pin istiyormuş yav :D
İlk okuduğum zaman ben bile şaşırdım ama var mış. WhatsApp'tan video atmış ama desteklemediği için örnek resim bırakıyorum. Birini bile bağlamazsa boş olanın LED kırmızı yanıyor.

1000005873.webp

Utanmasa benim kartın 12VHPWR kablosunu bile isteyecek.

Arkadaşım, sistemine güvenerek ASUS ROG STRIX model ekran kartı almış. 8+6, yani 2 tane güç girişi var ama onda sadece 1 tane 8 pin kablo var. Dönüştürücü ile bu 6 pine güç vermek mümkünmüş, ancak ben bu kablo yoksa gücü verse bile verimli olmayacağını düşünüyorum. Sizce yanlış mı düşünüyorum? Eğer dönüştürücü alırsa sorunsuz kullanabilir mi?

Ekran kartı: ASUS ROG STRIX 2060
PSU: Aerocool VX 500 Plus
ASUS STRIX RX 570, dönüştürücüyü yakmıştı. Yüksek güç tüketen parçalara dönüştürücü ben önermiyorum.

Bu değil, SATA'dan 8 pine çevirici bulmuş. 6 pin tarafına bağlamış ve tam yükte GPU-Z üzerinde en fazla 60W çektiği gözüküyor. İleride bir soruna sebep olur mu? Sağ taraf daha fazla güç çektiği için sağ tarafa bağlamaması gerektiğini söyledim. Kablonun üzerinde 18 AWG yazıyormuş ve 15-20 dakika oyun içinde iki tarafın kablosu da ısınmamış.

ASUS STRIX RX 570, dönüştürücüyü yakmıştı. Yüksek güç tüketen parçalara dönüştürücü ben önermiyorum.
Hocam, siz tek bir yere mi bağladınız, yoksa bu arkadaşın kartı gibi sizin kartınızda da iki tane güç girişi mi vardı? Eğer tek ise, bence normal sayılır.