Bu değil, SATA'dan 8 pine çevirici bulmuş. 6 pin tarafına bağlamış ve tam yükte GPU-Z üzerinde en fazla 60W çektiği gözüküyor. İleride bir soruna sebep olur mu? Sağ taraf daha fazla güç çektiği için sağ tarafa bağlamaması gerektiğini söyledim. Kablonun üzerinde 18 AWG yazıyormuş ve 15-20 dakika oyun içinde iki tarafın kablosu da ısınmamış.

@Oreki @The Man From Earth sizce sorun olur mu ben tam emin olamadığım için bir şey diyemiyorum.

Bu değil, SATA'dan 8 pine çevirici bulmuş. 6 pin tarafına bağlamış ve tam yükte GPU-Z üzerinde en fazla 60W çektiği gözüküyor. İleride bir soruna sebep olur mu? Sağ taraf daha fazla güç çektiği için sağ tarafa bağlamaması gerektiğini söyledim. Kablonun üzerinde 18 AWG yazıyormuş ve 15-20 dakika oyun içinde iki tarafın kablosu da ısınmamış.

Hocam, siz tek bir yere mi bağladınız, yoksa bu arkadaşın kartı gibi sizin kartınızda da iki tane güç girişi mi vardı? Eğer tek ise, bence normal sayılır.
Benim bahsettiğim RX570'de 1 tane 8 pin vardı. Zaten orayı bağlamazsan, ekran kartı çalışmaz. 2 güç girişi varsa, ikisini de takmak zorundasın.

@Oreki @The Man From Earth sizce sorun olur mu ben tam emin olamadığım için bir şey diyemiyorum.
Diğer konuya bırakmıştım. Buraya atmayı unutmuşum. Dediğim gibi, sadece bu 1 ay böyle kullanılacak. O süre zarfında ise PSU alınacak. SATA üzerinden yaklaşık 54-55W geldiğini biliyorum. Tam yük altına girince böyle oluyor.

1743511939012.webp

Benim bahsettiğim RX570'de 1 tane 8 pin vardı. Zaten orayı bağlamazsan, ekran kartı çalışmaz. 2 güç girişi varsa, ikisini de takmak zorundasın.
Evet hocam, ama bahsetmek istediğim tam olarak bu değil. Sizin kartınız yalnızca bir tane 8 pin ve anakart üzerinden gelen güçle çalışıyordu. Yani güç, daha az bölünerek sadece iki yönden geliyordu. Fakat bu kart, üzerinde iki tane değil, anakartı da sayarsak üç yerden güç çekiyor ve resimde gördüğünüz gibi daha dengeli bölünüyor.

Tamam işte ben de diyorum ki o üstteki güç girişleri varya hani 2 tane yan yana gösterdiğin, heh oraya bağlantı yapmak için SATA'dan güç alıp dönüştürücü atmak sağlıklı değil. Anlatabildim mi?

Senin istediğin dönüştürücü şöyle bir şey anladığım kadarıyla. PATA to 8-pin bu. SATA to 8-pin de var, onu da atayım. Eğer bunları alıp, takıp kullanmayı düşünüyorsan sağlıklı değil demek istedim.

Evet hocam, ama bahsetmek istediğim tam olarak bu değil. Sizin kartınız yalnızca bir tane 8 pin ve anakart üzerinden gelen güçle çalışıyordu. Yani güç, daha az bölünerek sadece iki yönden geliyordu. Fakat bu kart, üzerinde iki tane değil, anakartı da sayarsak üç yerden güç çekiyor ve resimde gördüğünüz gibi daha dengeli bölünüyor.

Dosya Ekleri

• 1743517083893.webp
    1743517083893.webp
    12,8 KB · Görüntüleme: 49
  • 1743517132007.webp
    1743517132007.webp
    42,2 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleme:
En az zararlı olanı size göre hangisidir?
Direkt başka PSU kullanmak :D
Açıkçası bu tarz dönüştürücü tarzı çözümlerin hiçbirine güvenmiyorum ben, çünkü PC bunu bilmiyor. Yani mesela 180W çeksin anlık o GPU, PC demiyor ki 150'yi sağlam 8 pinden alayım kalanı diğerinden alayım diye, Muhtemelen 30W PCI-e slotundan çeker, kalanını 90-60 da bölebilir 80-70 de bölebilir. Bu dengesizliğe de benim içim sinmezdi şahsen.
Ki her şeyin ötesinde kart 160W falan çekmeyecek, daha fazla çekecek. Sadece tek 8 kullanan 2060 Gaming Z'nin testlerdeki güç tüketimi 205W. ROG onun altında kalmayacaktır. Anlık spikelara girmiyorum bile.

Direkt başka PSU kullanmak :D
Açıkçası bu tarz dönüştürücü tarzı çözümlerin hiçbirine güvenmiyorum ben, çünkü PC bunu bilmiyor. Yani mesela 180W çeksin anlık o GPU, PC demiyor ki 150'yi sağlam 8 pinden alayım kalanı diğerinden alayım diye, Muhtemelen 30W PCI-e slotundan çeker, kalanını 90-60 da bölebilir 80-70 de bölebilir. Bu dengesizliğe de benim içim sinmezdi şahsen.
Ki her şeyin ötesinde kart 160W falan çekmeyecek, daha fazla çekecek. Sadece tek 8 kullanan 2060 Gaming Z'nin testlerdeki güç tüketimi 205W. ROG onun altında kalmayacaktır. Anlık spikelara girmiyorum bile.
Evet hocam, haklısınız. Ama PSU, taş çatlasın 1 ay içinde acil değişecek. Dün, sizin söylediğinizden sonra o karta undervolt işlemi de yaptık. Hem FPS arttı, hem sıcaklık düştü, hem de çektiği watt azaldı. Normalde ekran görüntüsünü gönderecektik ama kartın sahibi dışarı çıkınca ve ben de kartın sahibi olmayınca ortada kalmıştı.

Sabah beraber hem oyun oynadık hem de Heaven Benchmark ile 2K çözünürlükte sonuna kadar zorlanmasını sağladık. Kart şu an, ne kadar zorlarsan zorla, 125W'ı geçmiyor. Normalde power limit en fazla %125 olarak gözüküyordu, yani ara ara 205-210W’a çıkıyordu. Ancak şu an power limit %100’e sabit ve undervolt varken 125W’ı geçemiyor. 6 pin’e gelen güç ise 60W’tan 27-36W’a kadar düştü. Bence 10 numara, 5 yıldız iş çıkarmışız.

Uzun kullanım sonrası ne olur bilmem ancak bu şekilde 1 aydan fazla kullanmayacak. Ara ara kablonun tamamını ve soketin sıcaklığını kontrol ettiğinde ısınma olmadığını da söyledi. Tabii riske atmayıp PSU’nun değişmesi daha iyi.