Dota 2'de LoL'dekine benzeyen karakterler nelerdir?

Koneko Toujou

Üstün
Makaleler
3
Yer
Cehennemin dibi
LoL'de top lane oynuyordum. Mordekaiser mainim, aynı zamanda Gwen ve Aatrox da oynuyorum. Bu 3 karaktere benzeyen bir karakter var mıdır Dota 2'de? Daha yeni Dota oynamaya başladım. Dikkat edeceğim önemli şeyleri de belirtebilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sven veya Axe oynayabilirsin. Özellikle Sven oynamak istersen hiç boşta kalmamanı, tf yoksa sürekli orman dönmeni tavsiye ederim. Başlangıç olarak en fazla 5 kahraman seçip bunlar üzerinden önce oyunu öğrenebilirsin. Oyuna hakim olmaya başlayınca daha karmaşık kahramanlara geçebilirsin. Ayrıca LoL'deki Sıçra yeteneğine çok alışkınsan envanterinde Blink Dagger bulundurmanı tavsiye ederim. Mesela Tidehunter oynarken erken oyunda ilk eşya olarak aldığım maçlarım oluyor, pişman etmiyor beni.

Dota 2 ve LoL'ün mekanikleri çok farklı. Dota kanı daha yavaş akan bir oyun, daha çok strateji istiyor. LoL'deki gibi sürekli aksiyon ve tepkisellik dodge atma falan ön planda değil. Aatrox'a çok benzeyen bir karakter var Doom diye. Yetenek seti olarak pek benzemiyor ama görüntü olarak aşırı benziyor.

İkisini de oynadım. Hatta yıllarımı LoL'e vermişliğim var. DotA bence MOBA değil strateji oyunu. Tamam iki oyunda da strateji çok önemli ama LoL'de stratejinin yanında aksiyonu daha yüksek ve vsler, TF'ler inanılmaz heyecanlı ve keyifli geçiyor. LoL'de beklemediğin bir yerden oyun bambaşka bir yere gidebiliyor. LoL'deki MOBA hazzını maalesef DotA oynarken zerre alamadım. Konuyla alakasız bir mesaj olmaması için bir karakter önereyim. İsmini tam bilmiyorum ama LoL'deki Master Yi'ye az buçuk benzeyen bir çar vardı. Onu tavsiye ederim.

DotA 2 ve LoL'ün mekanikleri çok farklı. DotA kanı daha yavaş akan bir oyun, daha çok strateji istiyor. LoL'deki gibi sürekli aksiyon ve tepkisellik dodge atma falan ön planda değil. Aatrox'a çok benzeyen bir karakter var Doom diye. Yetenek seti olarak pek benzemiyor ama görüntü olarak aşırı benziyor.

Onu ben de gördüm görür görmez AA dedim Aatrox sonra yeteneklere bakınca Nocturne'e benzettim.

League of Legends pek oynamadım fakat videodan gördüğüm kadarıyla Mordekaiser, DotA 2'de dawnbreaker'a benziyor ona bakabilirsiniz.

Skill setine bakayım yarın.

Sven veya axe oynayabilirsin. Özellikle sven oynamak istersen hiç boşta kalmamanı, TF yoksa sürekli orman dönmeni tavsiye ederim. Başlangıç olarak en fazla 5 kahraman seçip bunlar üzerinden önce oyunu öğrenebilirsin. Oyuna hakim olmaya başlayınca daha karmaşık kahramanlara geçebilirsin. Ayrıca LoL'deki sıçra yeteneğine çok alışkınsan envanterinde blink dagger bulundurmanı tavsiye ederim. Mesela tidehunter oynarken erken oyunda ilk eşya olarak aldığım maçlarım oluyor, pişman etmiyor beni.

Gene lane imden vazgeçmeyip top lane oynarım diye düşünüyorum. DotA'da top lane in Jungle'ı da dönmesi gibi bir opsiyonu var mı?
Sıçra yeteneğini nadir kullanıyordum genelde ghost + ignite oynuyorum. İgnite benzeri bir spell var mıdır?

DotA'da top lane in Jungle'ı da dönmesi gibi bir opsiyonu var mı?

Her hero için olmasa da bazı herolarda bu mümkün. Axe, Dark Seer, Enigma gibi herolar bazı bölümlerde jungle dönebiliyor ama oyunda pek jungle yapma durumu kalmamış. 10-15 dk laning phase sonrası takım olarak team fightlar üzerinden evrilmiş durumda şu an.

Her Hero için olmasa da bazı herolarda bu mümkün. Axe, Dark seer, enigma gibi Hero'lar bazı bölümlerde Jungle dönebiliyor ama oyunda pek Jungle yapma durumu kalmamış. 10-15 dk laning phase sonrası takım olarak team fightlar üzerinden evrilmiş durumda şu an.

Peki bu DotA 2 için hangi Türk içerik üreticilerini takip edebilirim? LoL'de elayja, valiant, ogün demirci, archelaus gibi isimleri takip ediyordum.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt