ADT
Uzman
- Cihaz
- Reeder S19 Max Pro
Merhaba, Android 11 tabanlı DotOS 5.2 GSI ROM (Official) kuruyorum Unisoc T610 (Reeder S19 Max Pro) cihazıma. Telefona yükleyince DotOS'in boot animasyonunda takılıp kalıyor . 10-15 dakika beklememe rağmen açılmadı fakat DSU'da sorunsuz açılıyordu. ADB'de de unauthorized olarak gözüküyor cihaz, loglara bakamıyorum. Eski kullandığım ROM Android 12 tabanlı crDroid (GSI ROM) idi ve hiç sorunu yoktu. Aslında direkt geri dönebilirim crDroid'e ama gözüme en hoş gelen ROM bu olduğu için bunu kurmak istedim. DSU'ya şu yöntemle kurdum ve dediğim gibi sorunsuz açıldı:
Benimle neredeyse aynı sorunu yaşayan biri daha olmuş:
Fakat o sorununu wipe data yaparak çözerken ben 50 kere fastboot -w ve fastboot erase userdata komutlarını girmeme rağmen sorunum çözülmedi. Cihaza uygun recovery yok bu arada. Bu arada @Heribert Yavuz hocam belki yardım edebilirsiniz.
Tekrardan yeni bir rehberle karşınızdayım. Konu başlığındaki gibi DSU Loader'ı kullanacağız.
Bize lazım olanlar.
Terminele
Kullanacağımız ROM'un içerisine terminal açalım.
Ardından
Bize lazım olanlar.
- Beyin/Mantık
- Bilgisayar
- USB kablo.
- Bootloader'ı açık ve disabled vbmeta yüklü telefon.
- Test etmek istediğmiz GSI ROM.
- Kutudan Android 10 ile çıkıp, ve dynamic Partition (super) destekli cihaz.
Terminele
adb devices yazarak, yetki alalım.Kullanacağımız ROM'un içerisine terminal açalım.
Ardından
gzip -c system.img > system.gz komutu ile image dosyamızı gzip formatına...- Heribert Yavuz
- android kullanımı
- Forum: Android
Benimle neredeyse aynı sorunu yaşayan biri daha olmuş:
Fakat o sorununu wipe data yaparak çözerken ben 50 kere fastboot -w ve fastboot erase userdata komutlarını girmeme rağmen sorunum çözülmedi. Cihaza uygun recovery yok bu arada. Bu arada @Heribert Yavuz hocam belki yardım edebilirsiniz.