ADT

Uzman
Cihaz
Reeder S19 Max Pro
Merhaba, Android 11 tabanlı DotOS 5.2 GSI ROM (Official) kuruyorum Unisoc T610 (Reeder S19 Max Pro) cihazıma. Telefona yükleyince DotOS'in boot animasyonunda takılıp kalıyor . 10-15 dakika beklememe rağmen açılmadı fakat DSU'da sorunsuz açılıyordu. ADB'de de unauthorized olarak gözüküyor cihaz, loglara bakamıyorum. Eski kullandığım ROM Android 12 tabanlı crDroid (GSI ROM) idi ve hiç sorunu yoktu. Aslında direkt geri dönebilirim crDroid'e ama gözüme en hoş gelen ROM bu olduğu için bunu kurmak istedim. DSU'ya şu yöntemle kurdum ve dediğim gibi sorunsuz açıldı:

Benimle neredeyse aynı sorunu yaşayan biri daha olmuş:

Fakat o sorununu wipe data yaparak çözerken ben 50 kere fastboot -w ve fastboot erase userdata komutlarını girmeme rağmen sorunum çözülmedi. Cihaza uygun recovery yok bu arada. Bu arada @Heribert Yavuz hocam belki yardım edebilirsiniz.

1. cihazınız unisoc işlemcili, eski sürümleri kullanmayın.
2. bazı cihazlar Dsu'da farklı tepkiler verebiliyor.
3. SELinux permisive yap.
Stock ROM da Android 11'di aslında, bir de SELinux'u nasıl permissive yapacağım? Şuan enforcing sanırsam. Şimdi Spark OS kurdum idarelik. DSU'da da DotOS var çalışıyor sorunsuz. Bootloop yok ama cihaza kurduğumda DotOS'in boot animasyonunda takılı kalıyor.

2. bazı cihazlar Dsu'da farklı tepkiler verebiliyor.

Dediğim şey geçerlidir.

SELinux'u nasıl permissive yapacağım?

Magiskboot'u indir.
Terminal aç olduğu klasörde. Ve şunu yaz, magiskboot unpack -h boot.img ardından header dosyasını notepad++ ile açıp sonuna.
androidboot.selinux=permissive ekle.

1751183140233.webp

Dediğim şey geçerlidir.

Magiskboot'u indir.
Terminal aç olduğu klasörde. Ve şunu yaz, magiskboot unpack -h boot.img ardından header dosyasını notepad++ ile açıp sonuna.

Eki Görüntüle 158643
Tamamdır eve geçince deneyeceğim. Linux için magiskboot buldum. Deneyip haber veririm.

Dediğim şey geçerlidir.

Magiskboot'u indir.

Eki Görüntüle 158643
Tekrar merhaba, Linux için bu komut ne oluyor?

https://github.com/alitekin2fx/magiskboot kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör: