İyi sosyaller. Biliyorsunuz ki DPF iptali muayenede kırmızı hata ile geçmiyor. Ancak dizel kullanıcılarının çoğu DPF iptalli geziyor.

DPF iptalli bir şekilde muayeneden nasıl geçirebilirim Mondeo'mu? Turbo ve DPF'in üstündeki metal ısı kalkanı stok duruyor, kaputu açınca çok dikkat edilmezse altı görünmüyor. Alt muhafazam da DPF kısmını kapatıyor diye biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Görsel ile alakalı bir durum değil egzoz muayenesinden geçmiyor zaten. DPF iptalli gezenler muayene öncesi sök tak yapıyor diye biliyorum.

1780406093651.webp

Üzerime kayıtlı Reno Traffic var. Aracın işlemleriyle ben uğraşmıyorum babam uğraşıyor. Vaktinde bir şekilde DPF iptal etti. Geçen sene sokarken de arabaya bir şey yapmadan TüvTürk'e götürdüm geçti. Enteresan, araba uzun yol yapmıyor etmiyor. Zaten DPF iptal etmeseydi şu an araba ışık yakardı her hafta. Hocalar geçmez, etmez diyor da elimin altındaki nasıl geçiyor anlamadım.

Evet ben doğru buluyorum. DPF dizellerin başına gelebilecek en berbat şey ve ben bir DPF değişimine 90.000 TL vermek istemediğim için iptal ettirdim. Ortalığı kara dumana boğmuyorum bu yüzden de hiç bir şey umrumda değil. DPF iptal ettirdim ve motorum gidipte motor yağımı rejenerasyon adı altında mazotla seyreltmiyor, ömründen ömür yemiyor. EGT sıcaklıklarım düştü ve aracın alt ölü devirleri o DPF EGR iptalinden sonra capcanlı oldu.

Ha gerekirse hiç bir yolunu bulamazsam gider yarım saatte taktırır muayeneden geçer geri söktürürüm yine sorun değil.