144

Üstün
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar, Yakında SSD alacağım fakat DRAM-Less SATA SSD alınırsa OS kuracağımdan ötürü sıkıntı olur mu? Eğer olursa DRAM'li bir modele yöneleceğim, Samsung'un 870 EVO modeli gibi. Bütçem de en fazla 1000-1700 olur.

Not: SATA olması zorunludur. Sistemimde NVMe yuvası ve M.2. 2280 çerçeve boyutu yok.

Merhaba arkadaşlar, Yakında SSD alacağım fakat DRAM-Less SATA SSD alınırsa OS kuracağımdan ötürü sıkıntı olur mu? Eğer olursa DRAM'li bir modele yöneleceğim, Samsung'un 870 EVO modeli gibi. Bütçem de en fazla 1000-1700 olur.

Not: SATA olması zorunludur. Sistemimde NVMe yuvası ve M.2. 2280 çerçeve boyutu yok.
Bütçe varsa EVO alın.

Aşırı büyük bir sıkıntı değil. DRAM'li bir model tabii ki daha iyi olacaktır.

Yoğun yazma okuma yapacak disklerde DRAM'sizlik sonucu biraz yavaşlık yaşarsınız. Sorun olmuyor genelde fakat bütçeniz korkunç kötü olmadığı için bence bir 870 Evo alın.

Ben hem SATA SSD'lerimde hem de M2 SSD'lerimde hiç DRAM'li model kullanmıyorum. Hem günlük kullanım için olan sistemde hem oyun amaçlı sistemde herhangi bir sorun yaşamıyorum.

DRAM'in avantajı elbette var ama bütçen yetmiyorsa ve bütçeni uzun bir süre arttıramayacaksan bunu dert etme. DRAM olmayan modeli al işin çözülsün.