Bilgisayarım birden donuyor. Hiçbir şekilde tepki vermiyor. Fare ve klavye çalışmıyor. Kasadan kapatmak zorunda kalıyorum.
Ayrıyeten anakartımda 1-3 slotuna RAM takınca kesinlikle ekran gelmiyor. Debug LED "AB" hata kodu veriyor. 4'lü RAM denedim fakat yine ekran alamadım aynı hata ile karşılaştım.
2 tanesi G.Skill Trident Z5 Neo 16x2 6000 MHz CL32, 2 tanesi ise G.Skill Trident royal 16x2 6000 MHz CL28. Her türlü kombinasyonu denedim sadece 2 ve 4. slotta ekran alabiliyorum. 1 ve 3'e RAM takılı ise ekran gelmiyor. Anakartımda arıza mı vardır sizce? Aynı anakartı alanlar hiç donma/kitlenme yaşamamış. Çözümü bilen var mı? Eğer anakart ise garantiye göndereyim. Alalı 2 ay oldu.
Not: BIOS versiyonum güncel.
Sistem özelliklerim:
- Farklı RAM denedim yine değişen bir şey yok.
- Windows 11 ve Windows 10 denedim, EXPO'yu kapattım değişen bir şey yok.
Ayrıyeten anakartımda 1-3 slotuna RAM takınca kesinlikle ekran gelmiyor. Debug LED "AB" hata kodu veriyor. 4'lü RAM denedim fakat yine ekran alamadım aynı hata ile karşılaştım.
2 tanesi G.Skill Trident Z5 Neo 16x2 6000 MHz CL32, 2 tanesi ise G.Skill Trident royal 16x2 6000 MHz CL28. Her türlü kombinasyonu denedim sadece 2 ve 4. slotta ekran alabiliyorum. 1 ve 3'e RAM takılı ise ekran gelmiyor. Anakartımda arıza mı vardır sizce? Aynı anakartı alanlar hiç donma/kitlenme yaşamamış. Çözümü bilen var mı? Eğer anakart ise garantiye göndereyim. Alalı 2 ay oldu.
Not: BIOS versiyonum güncel.
Sistem özelliklerim:
- Anakart: MSI X870E Carbon Wi-Fi
- İşlemci: Ryzen 7 9800X3D.
- Ekran Kartı: ASUS TUF RTX 5070 Ti
- RAM: G.Skill Trident royal 16x2: 32 GB 6000 MHz CL28.
- Güç Kaynağı: MSI MPG A1000G 1000WATT.
- Sıvı Soğutma: MSI E360.
Son düzenleyen: Moderatör: