CRC sabit kalsa bile zayıflama gene yüksek. Zayıflamayı yanlış okuyabilir ama ulaşılabilir en yüksek hızı ve mevcut hızı okuyamaz...

Değerler doğru okunuyor gibi duruyor.

CRC sabit kalsa bile zayıflama gene yüksek. Zayıflamayı yanlış okuyabilir ama ulaşılabilir en yüksek hızı ve mevcut hızı okuyamaz...

Değerler doğru okunuyor gibi duruyor.
Hat zayıflaması 0-20 arası çok iyi demişlerdi yanlış mı biliyorum?

@62 hem zaten zayıflamam önceki kablo bozulmadan önce bu civarlardaydı bir sorun yoktu bozulduktan sonra hat zayıflaması 25-26 oldu SNR 8'in altına düştü ondan sonra kablo değiştirme gereksinimi duydum şimdiki değerler böyle.

Hat zayıflaması 0-20 arası çok iyi demişlerdi yanlış mı biliyorum?
Size bunu ögreten veya öğrenmenizde vesile olan kimse gitsin ZTE DSLAM'ın önünde ağlasın. Yalan söylemiş.

10 ve altını normal olarak değerlendirmek lazım. Çok iyi için 5dB ve altı olması lazım. Tabii bunu sadece zayıflama üzerinden söylüyorum. Genel tabloya göre değişir...

Size bunu ögreten veya öğrenmenizde vesile olan kimse gitsin ZTE DSLAM'ın önünde ağlasın. Yalan söylemiş.

10 ve altını normal olarak değerlendirmek lazım. Çok iyi için 5dB ve altı olması lazım. Tabii bunu sadece zayıflama üzerinden söylüyorum. Genel tabloya göre değişir...
Yabancı sitelerde DSL için 20 altı çok iyi diyorlar ben onların yalancısıyım yanlış biliyormuşum kusura bakmayın.

Yabancı sitelerde DSL için 20 altı çok iyi diyorlar ben onların yalancısıyım yanlış biliyormuşum kusura bakmayın.
Buna gerek yok. Eğer saha dolabına fazla uzak değilseniz ortada bir sorun olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Yabancı rehberler veya yabancı rehberlerden devşirme Türkçe rehberler işe yaramaz. Adamlar 35b kullanırken yapılmış rehberler. 35b ise 300Mbps'e kadar hız sunabilen VDSL teknolojisidir. Bizim ülkemizde hem bu yok hem de şartlar daha çetin...

Merhaba, DSL kablomu değiştirdim. Değerlerim nasıl? Hattım 48'e kadar destekliyordu eski kablo bozulmadan önce. Şimdi alabilir miyim?

Eki Görüntüle 12517
Zayıflaman baya yüksek gibi.

Kablolarını kontrol ettir anlayan birine. Bende de aynı sorun vardı TT geldi ve sokaktaki bağlantıyı yeniledi hat değerlerimde zayıflamada düzeldi. Artık ne kopma nede başka bir sorun kaldı.

Kablolarını kontrol ettir anlayan birine. Bendede aynı sorun vardı TT geldi ve sokaktaki bağlantıyı yeniledi hat değerlerimde zayıflamada düzeldi. Artık ne kopma nede başka bir sorun kaldı.
1706021042250.webp

1706021059254.webp

TTnin yaptığı çalışma. Eski bağlantıya ve yeni bağlantı şekline bakın. Bunu düzeltmeden istediğin modemi yada ISS dene bir şey farketmeyecektir. TT ekiplerinde bir cihaz var onu bağlıyorlar ve hattın neresinde sıkıntı olduğunu hangi metrede kazmaları gerektiğini tam olarak görebiliyorlar. Demesi kolayda adamları getirtmek mesele, ben araya tanıdık birini soktumda öyle geldi ekipler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Kablolarını kontrol ettir anlayan birine. Bende de aynı sorun vardı TT geldi ve sokaktaki bağlantıyı yeniledi hat değerlerimde zayıflamada düzeldi. Artık ne kopma nede başka bir sorun kaldı.

Eki Görüntüle 12751
Eki Görüntüle 12752

TTnin yaptığı çalışma. Eski bağlantıya ve yeni bağlantı şekline bakın. Bunu düzeltmeden istediğin modemi yada ISS dene bir şey farketmeyecektir. TT ekiplerinde bir cihaz var onu bağlıyorlar ve hattın neresinde sıkıntı olduğunu hangi metrede kazmaları gerektiğini tam olarak görebiliyorlar. Demesi kolayda adamları getirtmek mesele, ben araya tanıdık birini soktumda öyle geldi ekipler.
Sağolun yardımınız için. Bakalım umarım halledebiliriz.