squrety

Uzman
Herkese selam, Türk Telekom'dan TurkNet'e geçiş yaptım. Modem arayüzümde hız kısmında DSLAM kilidi vardı ve bunu kaldırabilmek için destek kaydı oluşturdum. Desteğe bakan ekipler talebimi Türk Telekom saha ekibine devrettiklerini, 36 saat içinde kontrollerin sağlanacağını belirttiler. Bu kilidin kaldırılması için Türk Telekom ekiplerinin gelip hat değerlerimi kontrol edip yükseltmesi gerekiyor mu, yoksa yeniden bir destek kaydı mı açmalıyım? Hat değerlerimi ekte bırakıyorum. Teşekkür ediyorum.

techolay-yeni.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
DSLAM kilidi olduğundan emin misiniz? Çünkü ben bu durumu birebir yaşamıştım: 100 Mbit tarifeye geçtiğimde hızım 88 Mbit civarında kalmıştı. Bildiğim kadarıyla 79–88 Mbit aralığında sınırlı kalma durumu bizzat DSLAM kilidi olarak adlandırılıyordu. Yanlış mı hatırlıyorum?

1765301344412.webp

DSLAM kilidi olduğundan emin misiniz? Çünkü ben bu durumu birebir yaşamıştım: 100 Mbit tarifeye geçtiğimde hızım 88 Mbit civarında kalmıştı. Bildiğim kadarıyla 79–88 Mbit aralığında sınırlı kalma durumu bizzat DSLAM kilidi olarak adlandırılıyordu. Yanlış mı hatırlıyorum?

Eki Görüntüle 209400
Siz daha iyi biliyor olabilirsiniz, DSLAM kilidi mi tam olarak bilmiyorum. Lakin hem DSLAM kilidinin kaldırılması hem de hız profilimin güncellenmesi için destek başvurusu açmıştım çünkü aldığım hizmet kısmında bile 35mbps'a kadar hız alabildiğim görünüyor. Herhangi bir şekilde daha yüksek hız alma şansım yok mu?