Evet iyi olur. Ben performans kaybi olmasin diye DLSS ayari acin demistim. Ama siz darbogaz yasayacaginiz icin DLAA seceneginizi kullanabilirsiniz.
DLSS'in darboğaza etkisi nasıl oluyor?
Tam ekran secenegi secmistiniz degil mi? Darbogaz yapsin onemli degil. O oyunlarda monitorunuzun maksimum Hz'si kac degeri ise o degeriyle FPS'i sabitleyip oyle oynayin.
Evet tam ekrandı ama FPS falan sabitlememiştim neden öyle yapayım?

DLSS'in darboğaza etkisi nasıl oluyor?

Darbogaz durumunda DLSS acsaniz FPS degisikligi olmuyor. Islemci maksimum 80 FPS cizebiliyorsa dlssq ayariarla maksimum 80 FPS cizebilecek. Hem goruntu kaybi yasiyorsun hem de FPS artisi yasamiyorsun. DLAA yapip gec.

Evet tam ekrandı ama FPS falan sabitlememiştim neden öyle yapayım?

Kac FPS aliyorsunuz bilmiyorum ama FPS sabitlerseniz gereksiz guc tuketimi onlemis olursunuz. 300-400 gibi FPS ise o kadarina almana gerek yok. Hikayeli oyunlarda Input lag kaybi da o kadar muhim olmayacak hikayeli oyunlarda.

Darbogaz durumunda DLSS acsaniz FPS degisikligi olmuyor. Islemci maksimum 80 FPS cizebiliyorsa dlssq ayariarla maksimum 80 FPS cizebilecek. Hem goruntu kaybi yasiyorsun hem de FPS artisi yasamiyorsun. DLAA yapip gec.

Kac FPS aliyorsunuz bilmiyorum ama FPS sabitlerseniz gereksiz guc tuketimi onlemis olursunuz. 300-400 gibi FPS ise o kadarina almana gerek yok. Hikayeli oyunlarda ınput lag kaybi da o kadar muhim olmayacak hikayeli oyunlarda.

Yok hani DSR açtıktan sonra DLSS açmanın darboğaza bir etkisi olur mu demek istedim :)

FPS'i sınırlamanın ne faydası olur hikayeli oyunlarda? Enerji tasarrufundan başka?

Yok hani DSR açtıktan sonra DLSS açmanın darboğaza bir etkisi olur mu demek istedim :)

DSR actiysan buna ragmen hala darbogaz oluyorsa DLSS acmak fayda etmeyecektir.

FPS'i sınırlamanın ne faydası olur hikayeli oyunlarda? Enerji tasarrufundan başka?

Bazi oyunlarda oyun motoru eski oldugu icin yuksek FPS'lerde oyun sapitiyor, crash verebiliyor. FPS sinirlandirmazsan zarari cok.
Gidip de bosa 100W tuketmeye gerek yok.

DLSS olmasa da görüntü nativeden her türlü daha iyi olmaz mı?

Eki Görüntüle 151758

Benim ayarım bu şekilde. Normal masaüstünde 1080p şeklinde kullanıyorum 1620p yaptımı görüntü tuhaf gözüküyor. Bu arada bazı oyunlarda şahit oldum ayarlardan 1620p'ye çektiğim zaman ekranı 4'e böldüğünüzü düşünün. Sadece 1/4'ü yansıyor ekrana oyunun. Metro 2033 Redux ve The Walking Dead oyununda bu başıma geldi çözümünü yapamadım.

Oyun performansını azaltmıyor mu hocam darboğaz?

V-Sync ve darboğaz ne alaka hocam ben de anlamadım?

DLSS olmasa da görüntü nativeden her türlü daha iyi olmaz mı? Veya DLAA açsak mesela?

DSR düzgünlük ayarını kaçta kullanıyorsunuz siz?
İyi olur da performans çok düşer.

DSR actiysan buna ragmen hala darbogaz oluyorsa DLSS acmak fayda etmeyecektir.

Bazi oyunlarda oyun motoru eski oldugu icin yuksek FPS'lerde oyun sapitiyor, crash verebiliyor. FPS sinirlandirmazsan zarari cok.
Gidip de bosa 100W tuketmeye gerek yok.
Maksimum kare hızını sınırlandığımızda (benim monitör 180Hz mesela) V-Sync açmalı mıyız açmamalı mıyız?

Bu arada Metro 2033'ü FPS limiti 180 Hz yapıp açtım 2K'ya çektim bi sıkıntı olmadı sonra çıktım oyundan FPS limiti kaldırdım öyle girmeye denedim oyun crash verdi :D

Ben tekrar DLDSR açtım 1620p. Düzgünlük 33 yaptım. Ölçeklendirmeyi 150'den 175'e çektim çünkü yazılar küçük olunca tuhaf gözüküyor. Kaymak gibi oldu şimdi.

Tam ekran secenegi secmistiniz degil mi?

Sırf denemek için The Walking Dead'i tekrar indirdim ben başka sorunla karıştırmışım. Burada problem olan görüntüyü 2K yaptığımda fare imleci ekranın bir kısmından aşağı ve sağ doğru gitmiyordu. Onun da sebebi masaüstü çözünürlüğünün 1080P'de olmasıymış ikisini de aynı çözünürlüğe getirince bir sorun kalmadı.

Son düzenleme:
Maksimum kare hızını sınırlandığımızda (benim monitör 180Hz mesela) V-Sync açmalı mıyız açmamalı mıyız?

O istisnayı bilmiyorum maalesef.

Sırf denemek için The Walking Dead'i tekrar indirdim ben başka sorunla karıştırmışım. Burada problem olan görüntüyü 2K yaptığımda fare imleci ekranın bir kısmından aşağı ve sağ doğru gitmiyordu. Onun da sebebi masaüstü çözünürlüğünün 1080P'de olmasıymış ikisini de aynı çözünürlüğe getirince bir sorun kalmadı.

İyi oyunlar o zaman.