Hackintosh kullananların sıkça karşılaşabileceği bir sorun olan konuya değinmek istiyorum. Dual-Boot olan EFI bölümü, Windows'un Recovery moduna girmesi ile zamanla bozulabiliyor. Bu sebepten ötürü BIOS'daki OpenCore seçeneği kayboluyor ve sadece "Windows Boot Manager" seçeneği kalıyor. Bu yüzden de kullanıcılar EFI klasöründe OpenCore klasörü olmasına rağmen macOS'una erişemiyor.

Şimdi size sorunu basit bir şekilde çözmek için aşamaları sıralayayım. Windows üzerinden MiniTool Partition Wizard ve Hasleo EasyUEFI programlarını kullanacağız. Rehberin son kullanıcıya hitap etmesi amacıyla EFI Shell ile yapılabilecek aşamaları anlatmayacağım.

1703086867406.webp

Öncelikle MiniTool Partition Wizard programı ile EFI bölümü seçip, sonrasında ise bir harf atayalım. Bu sayede bölüme erişebileceğiz.

1703087000739.webp

Sonrasında ise Explorer++ programını yönetici olarak çalıştırıp, EFI bölümünde bir eksik olup olmadığına bakın. Çok yüksek ihtimalle içerisinde bir değişiklik olmayacaktır.

Şimdi ise EasyUEFI yazılımını kullanmamız gerekecek.

1703087141087.webp

Buradan yeni bir kayıt oluşturalım.

1703087178561.webp

Sonrasında ise "Tip" kısmını Windows yerine "Linux veya diğer OS" yapalım. Ardından ise "Dosya Yolu" kısmından EFI bölümüne girip, OC klasöründeki OpenCore.efi dosyasını seçelim.

Açıklama kısmına ise "OpenCore" yazabilirsiniz. Ayrıca OpenCore yerine Clover kullanıyorsanız da CLOVERx64.efi dosyasını seçebilirsiniz. Sonrasında ise ayarları kaydedip, BIOS üzerinden OpenCore seçeneği ile sistemi başlatın. Artık sistem sadece Windows ile açılmayacak ve OpenCore boot menüsüne ulaşacak.

Merak ettiğiniz kısımları tekrardan değinebilirim. İyi sosyaller.

Alternatif seçenek: rEFInd kurmak ve config.plist'ten seçiciyi kapatmak.
Böylece OpenCore'un boot entry'si olmamasına karşın hâlâ boot edebilirsiniz.

Alternatif bir çözüm olarak config dosyanız üzerinden Misc başlığı altındaki LaunchOption değerini Full olarak düzenlemeniz bir kere OpenCore boot olduğunda BIOS üzerinde OpenCore isimli bir girdi oluşturacaktır.

Alternatif bir çözüm olarak config dosyanız üzerinden Misc başlığı altındaki LaunchOption değerini Full olarak düzenlemeniz bir kere OpenCore boot olduğunda BIOS üzerinde OpenCore isimli bir girdi oluşturacaktır.
Hocam bu çözüm bende işe yaramadı. Sanırım USB ile bir kereliğine OpenCore boot etmediğimden oldu. Sırf bu sorun için başka alternatif uygulamalar buldum. Sosyal için rehberleri de hazırladım.

Hocam bu çözüm bende işe yaramadı. Sanırım USB ile bir kereliğine OpenCore boot etmediğimden oldu. Sırf bu sorun için başka alternatif uygulamalar buldum. Sosyal için rehberleri de hazırladım.
Evet bir kere düzenlenmiş OpenCore ile boot edilmesi gerekiyor oluşması için.

Merhabalar, tam tersi bir sorun yaşadım. Sistemde art arta macOS boot sonrası Windows diskim bozuldu. Çalışan Windowsum şu an hiçbir yerde gözükmüyor, sorunu nasıl çözebilirim? Yardımlarınızı bekliyorum Teşekkürler.