Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 6 Temmuz 2025
- Makaleler
- 1
Cachy.
Çok fazla öneri gelecek sana tavsiyem Ubuntu, Fedora gibi halihazırda çok kullanılan bir dağıtım seçmen.
Wartz
Başarılı
- Makaleler
- 5
Ubuntunun Windows 11'den farkı yok artık. Çok kapitalist ve bir sürü gereksiz program var. Fedora'ya şans verebilirim.Çok fazla öneri gelecek sana tavsiyem Ubuntu, Fedora gibi halihazırda çok kullanılan bir dağıtım seçmen.
Batuşş
Uzman
Fedora veya fedora tabanlı tercih et,Oyun için çok daha yeni paketler güncell ve daha odaklı rahat çalışır ha arch tabanlılarda çok iyidir.
Wartz
Başarılı
- Makaleler
- 5
Dediğim gibi oyun için aramıyorum. Daha çok günlük kullanım için.Fedora veya fedora tabanlı tercih et,Oyun için çok daha yeni paketler güncell ve daha odaklı rahat çalışır ha arch tabanlılarda çok iyidir.
Yeni ve farklı bir şeyler arıyorsan Void, Gentoo, Chimera gibi dağıtımlara bakabilirsin.
Batuşş
Uzman
Olsun hocam oyun içinde güzel bir tercihtir genelde herkes en çok linuxta oyun oynanırmı ona göre linux distro isterlerde yinede söyledim.Neyse günlük kullanım için fedorada yeterli eğer kolay olsun dersen başka bişeyde bakabilirsin araştıracam.Dediğim gibi oyun için aramıyorum. Daha çok günlük kullanım için.
Gentoo çok zor bi dağıtımdı sanırsam.Yeni ve farklı bir şeyler arıyorsan Void, Gentoo, Chimera gibi dağıtımlara bakabilirsin.