25702

Becerikli
Son zamanlarda sürekli bilgisayarıma trojan girmeye başladı. Ne yaparsam yapayım engelleyemiyorum. Linux'a geçmek istiyorum ama biliyorsunuz Adobe programları ve bazı oyunları Linux'ta kullanamıyorsunuz. Dual boot ile ikisini de aynı SSD'ye kursam Windows'a virüs girince Linux'a geçer mi? Geçerse engellemenin yolu var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaynak kodlarını görüntüleme imkanınız varsa yapay zekaya atınız ne yaptığını öğrenin.

Android'den bakabiliyorsam bakayım hocam eğer bir şeyler bulursam atarım.

@WebSmith dosyaları yapay zekaya attım. Bu virüs sadece Windows için olduğunu söyledi. Linux kurulu olan diski de şifrelersem virüsün Linux'a geçemeyeceğini söyledi.

Son düzenleme:
Linux kurulu olan diski de şifrelersem virüsün Linux'a geçemeyeceğini söyledi.
Linux kurulu olan diski şifrelerseniz hem virüs Windows'tan Linux'a geçemez hem de şifreyi bilmeyen birisi dosyalarınıza erişemez; ama şifrenizi unutursanız dosyalarınızı kaybedebilirsiniz.

Son düzenleme:
Son zamanlarda sürekli bilgisayarıma trojan girmeye başladı. Ne yaparsam yapayım engelleyemiyorum. Linux'a geçmek istiyorum ama biliyorsunuz Adobe programları ve bazı oyunları Linux'ta kullanamıyorsunuz. Dual boot ile ikisini de aynı SSD'ye kursam Windows'a virüs girince Linux'a geçer mi? Geçerse engellemenin yolu var mı?

Ultra mega manyak bir virüs yemediğin sürece zor ekstra olarak Kaspersky öneririm ya da Türk Telekom varsa onun üzerinde McAfee al antivirüs için ucuzlardı en son.