ElonXMusk 68

Üstün
Makaleler
1
Yer
Birleşik Krallık ve ABD
Selamlar,

Bir süredir dual boot yapmış şekilde CachyOS kullanıyorum. Açıkçası uzun süredir CachyOS'a girmiyorum. Düz Windows'u silip Linux'a geçmeli miyim? Oynadıklarım hikayeli ve CS2 falan.

Ne diyorsun? @Nikki Freeman

9-10 ay PC açmayacağım sınav senemden dolayı.

Son düzenleme:
Selamlar,

Bir süredir dual boot yapmış şekilde CachyOS kullanıyorum. Açıkçası uzun süredir CachyOS'a girmiyorum. Düz Windows'u silip Linux'a geçmeli miyim? Oynadıklarım hikayeli ve CS2 falan.

Ne diyorsun? @Nikki Freeman

9-10 ay PC açmayacağım sınav senemden dolayı.
CS2 net oynarsın, anti cheat'i kernel değil, herkesin bildiği gibi. Onun dışında diğer hikayeli oyunları da yüksek ihtimalle oynarsın. Ben de Cachy OS'dayım, korsan oyunlar oynuyorum. Mesela VPN ile Roblox bile oynuyorum. Sober diye bir client ile Roblox oynuyorum ama yüksek ihtimalle aradığın çoğu oyunu oynarsın.

Düzenleme yaptım yanlış oldu tekrar okumayı unutma.

CS2 net oynarsın, anti cheat'i kernel değil, herkesin bildiği gibi. Onun dışında diğer hikayeli oyunları da yüksek ihtimalle oynarsın. Ben de Cachy OS'dayım, korsan oyunlar oynuyorum. Mesela VPN ile Roblox bile oynuyorum. Sober diye bir client ile yüksek ihtimalle aradığın çoğu oyunu oynarsın.
Dediğim gibi oyun konusunda sorun yok. Ama geçilir mi? Hani sınav senem hem bana boşa yük çıkartır mı?

Dediğim gibi oyun konusunda sorun yok. Ama geçilir mi? Hani sınav senem hem bana boşa yük çıkartır mı?
Açıkçası ben kurduğumda biraz uğraştım. Undervolt için uğraştım, onun dışında Flatpak ile uğraştım ama çözdüm onu da 10 dakikada. Yani pek uğraştırır mı bilmem ama performansı cidden çok iyi, güven bana; Windows'da olan drop stutter'lar tarihe karıştı benim PC'de.

İşte sorun bu :D düşünemiyorum çünkü ne yaşayacağımı bilmiyorum. Dediğim gibi dual boot kurdum ama kullanmıyorum CachyOS.
Biraz kullan beğenirsen öyle geçersin.

Açıkçası ben kurduğumda biraz uğraştım. Undervolt için uğraştım, onun dışında Flatpak ile uğraştım ama çözdüm onu da 10 dakikada. Yani pek uğraştırır mı bilmem ama performansı cidden çok iyi, güven bana; Windows'da olan drop stutter'lar tarihe karıştı benim PC'de.

Biraz kullan beğenirsen öyle geçersin.
Windows çok RAM yiyor. Birde kodlama açısında daha iyi Linux.

Windows çok RAM yiyor. Birde kodlama açısında daha iyi Linux.
Aynı fikirden ötürü geçtim sayılır bende CachyOS'a.

Ben buglarla boğuldum resmen Windowsda aklına ne tür bug hata gelirse başıma geldi. Sonra sinir krizi geçirdim ondan sonraki gün CachyOS kurdum.

Hatta BIOS'um bile kilitlenmişti zar zor açıp direk CachyOS kurdum.

10 yıldır Linux kullanıyorum. 2016'dan beri. 2023'e kadar dual-boot yaptım. Sonra 2023'ün sonuna doğru komple Linux geçtim ve halen full Linux kullanıyorum. Evdeki her PC Linux. Windows'un W'si yok.

Kernel seviyesi anti-cheat gerektirmeyen her oyunu da oynuyorum. Hem AMD, hem NVIDIA, hem de Intel GPU ile hepsini denedim.

Bence geçilir.