Dün açılan bilgisayar bugün açılmıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Osman çakar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 181

Osman çakar

Çalışkan
Dün bilgisayarı kapatırken Alt+F4 çekerek kapattım. Aynı zamanda da güç tuşuna basılı tuttum. Sabah kalktığımda güç tuşuna bastığımda bilgisayar çalışmadı. Ondan sonra kasanın elektriğini kapatıp açtım ve anakartın ışıkları gitti. Anlayan arkadaşlar destek olabilir mi?

Bunu yaparken amacın neydi mesela? BIOS pilini çıkarıp takmayı deneyebilirsin.
Windows arayüzü çalışmıyordu. Alt+F4 çekince de kapanma ekranı gelmedi. Bu yüzden son çare olarak güç tuşunu denedim lakin eş zamanlı olarak sanırım Alt+F4 kısayolu da çalıştı. Önerin için teşekkür ederim.

Büyük ihtimalle sistem statik elektrik yüzünden kendini kilitledi. Güç kablosunu söküp Power tuşuna uzun süre basılı tutmak %80 ihtimalle sorunu çözecektir. Eğer hiçbir tepki alamazsan, anakartın veya güç kaynağının kısa devre koruması devre dışı kalmış olabilir.

Bu arada anakartın ışıklarının gitmesi, BIOS'un kilitlendiği anlamına gelebilir. BIOS pilini çıkartıp 5-10 dakika bekleyip tekrar tak.

Güç kablosunu söküp denemiştim de o çare olmadı en iyisi bi bios pilini söküp deneyeyim

Ekran kartın AMD mi? Bende AMD ekran kartı var bazen driverleri otomatik güncellerken böyle ekran kararıyor tepki vermiyor. Sende de bundan olmuş olabilir belki.

Hocam pinleri çekip kısa devreyle dener misiniz? Power pinleri arasına tornavida koyun. Ek olarak bana buna yakın biriey başıma gelmişti bilgisayar sadece uzay montaj çalışıyordu. Neden bilmiyorum herhalde biryere değiyordu.

Hocam bios pilini sok tak ta yaptım yine calısmadı usb portlaralışıyor ama bilgisayar calışmıyor fanlar felan mouse ledleri felan yanıyor

Hocam bios pilini sok tak ta yaptım yine calısmadı usb portlaralışıyor ama bilgisayar calışmıyor fanlar felan mouse ledleri felan yanıyor
Eğer çift RAM kullanıyorsan, birini sök ve sadece tek modül ile çalıştırmayı dene. Olmazsa o modülü diğer slota tak. Yine olmazsa diğer RAM çubuğu ile aynı işlemi tekrarla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…