Öyle değil hocam. Dünya'da ki bütün ülkeler senin olacak, tek bir zaman dilimi olacak, tüm ülkelerin toplam parası senin olacak, 8 Milyar insanı sen yöneteceksin.
Değil.

Küçücük Balkan coğrafyasında peydahlanan milliyetçi akımlar kaç milyon cana mal oldu, hepimiz biliyoruz. Pratik olarak dünya genelinde tek adamlık mümkün değil. Dünyanın her bir yanında kimi siyasi kimi kültürel kimi bambaşka sebeplerden suni ya da reel anlaşmazlıklar yaşanır, diyalektik gereği de olması gereken budur ve bu durumla yüzleşmenin çözümü baskı rejimi değildir, olmayacaktır da. Tarih bize yeterince ipucu da vermekte.

Ben "transhümanist" bir görüşe sahip birisiyim. Eğer 8 milyar insan benim kontrolümde olacaksa tek ve en önemli yatırım odağım kesinlikle bilim ve araştırma olurdu. Ayrıca Medeniyet Gelişmişlik Çizelgesinde daha fazla yol katedebilmek "Tek Ulus, Tek Kültür, Tek Dil" gibi bir mantıkla yürünebilir.

Tabi, isyanların vesaire çıkmayacağını veya bastırabileceğimi düşünürsek.

Ben "transhümanist" bir görüşe sahip birisiyim. Eğer 8 milyar insan benim kontrolümde olacaksa tek ve en önemli yatırım odağım kesinlikle bilim ve araştırma olurdu. Ayrıca Medeniyet Gelişmişlik Çizelgesinde daha fazla yol katedebilmek "Tek Ulus, Tek Kültür, Tek Dil" gibi bir mantıkla yürünebilir.

Tabi, isyanların vesaire çıkmayacağını veya bastırabileceğimi düşünürsek.
O kadar param olsa hep lüks şeyler alırdım. İsyan çıkartanları da asardım. Çok iyi niyetlisin.