21931

Deneyimli
Makaleler
1
  • 10. Meksika.
  • 9. Lüksemburg.
  • 8. İsrail.
  • 7. Norveç.
  • 6. Kosta Rika.
  • 5. Hollanda.
  • 4. İsveç.
  • 3. İzlanda.
  • 2. Danimarka.
  • 1. Finlandiya.
Finlandiya, Birleşmiş Milletler Dünya Mutluluk Raporu'nda üst üste altıncı kez birinciliği elde etti. Finlandiya, Gallup Dünya Anketi'nin incelediği 147 ülke ve bölge arasında en zengin ülke de değil: 25'ten fazla ülke, kişi başına düşen gayrisafi yurt içi hasıla açısından Finlandiya'yı geride bırakıyor.

Haber kaynağı: https://gfmag.com/data/happiest-countries/

Meksika hariç liste şaşırtmadı. Sanırım kartellerle mutlu bir yaşam var. 😀

Sizler neler düşünüyorsunuz? İsrail'in savaş halinde olmasına rağmen insanların mutlu olması da garip. 🙂

Meksika olmasının sebebi fakirlik olsa da herkes aynı standartlarda yaşıyor. Ve hepsi çok mutlu yaşıyorlar sosyal ilişkileri iyi bizdeki gibi değil. Eskiden çok kartel savaşları olmuş eskisi gibi de değil bazı sokak mahallelerde tek tük vardır. Türkiye yerine imkanım olsa Meksika seçerdim. Bizim ülkede hiçbir şey düzgün değil sadece ekonomi değil. İnsani şeyler de zayıf ve kötü durumda. Keko mafya gibi tipler arttı öyle çok dışarı çıkıp gezen birisi değilim ama ayda yılda bir olsa aradan geçen zamanda bozulma o kadar artmış ki her yerde kendi evimin mahalledeki yerlere kadar yayılmış virüs gibi. Zeka olarak hayvandan halliceler çoğu öyle yüksek sesli konuşmalar, gürültü çıkartma bağırış çağırış. Normalde geç yatarım ama erken uyandım sesten dolayı. Karşı apartmanda lağım taşmış pislik çekiyorlardı 4 5 tane de adam öküz gibi bağıra çağıra konuşuyorlar saatler sürdü. Altı üstü pislik çekiyorsun neyini konuşuyorsun. Ne saygı var ne bir şey her yer de böyle artık. İmkanı olan gitsin normal küçük ülkelere bile razıyım.

Son düzenleyen: Moderatör:
İsrail'de mutlu olacağıma Türkiye'de mutsuz olayım daha iyidir. İsrail'de doğmuş olsaydım utancımdan israil vatandaşı olduğumu söylemezdim. Büyük ihtimalle kimliğimi değiştirir bir tane Avrupa ülkesine giderdim.