WellGöz

Uzman
16 Mbps iken günde 1-2 kere kopan bağlantımı 35 Mbps'ye yükseltince her 3-5 dakikada bir kopmaya başladı. SNR değerlerine baktığımda çok düşük gözüküyor ama altyapıdan mı yoksa kutudan gelen kablodan mı bilemiyorum. Kablo bayağı eski ve yenilemeyi düşünüyorum. Modemin modeli ZyXEL VMG1312-T20b. Değiştirmek için telefon kablosu mu yoksa ucuna RJ11 takılmış bir CAT6 kablo mu daha iyi olur?

1771600320156.webp

Zayıflamalarınız yüksek sayılır ve SNR düşük evet. Kabloları değiştirin. Kaliteli bir RJ11 ucuyla çakılmış CAT6 kablo yeterli olur.

Sağlayııcların sitesinden sorgulama yaptıgınızda adresinizde kaç Mbps çıkıyordu ve bağlantılar düzgün yapılmış mı? Gevşek olursa böyle olabilir.

Modemden SNR 1'er arttırarak deneyin kopma olacak mı?

Modem ayarlarında SNR değiştirme gibi bir seçenek yok gördüğüm kadarıyla.

Sağlayııcların sitesinden sorgulama yaptıgınızda adresinizde kaç Mbps çıkıyordu ve bağlantılar düzgün yapılmış mı? Gevşek olursa böyle olabilir.

İnternet hız testinde olması gereken gibi 33-35 Mbps çıkıyor ve ping de düşük (5-10).

16 Mbps iken günde 1-2 kere kopan bağlantımı 35 Mbps'ye yükseltince her 3-5 dakikada bir kopmaya başladı. SNR değerlerine baktığımda çok düşük gözüküyor ama altyapıdan mı yoksa kutudan gelen kablodan mı bilemiyorum. Kablo bayağı eski ve yenilemeyi düşünüyorum. Modemin modeli ZyXEL VMG1312-T20b. Değiştirmek için telefon kablosu mu yoksa ucuna RJ11 takılmış bir CAT6 kablo mu daha iyi olur?

Eki Görüntüle 228503

35 Mbps hattın kaldırmıyor, SNR 5 dB çok düşük olduğu için kopuyor.
Ankastre kutusundan modeme tek parça CAT6 kablo çek, uçlarına RJ11 taktır.
Düzelmezse hızı 24–28 Mbps'e düşür.