@Kaays @Lorien Benim yaşamış olduğum mahallede yepyeni apartmanlar yapılıp duruluyor. Hep inşaat halinde. Üzücü olan ise VDSL çok yaygın. Düzce Merkez ilinde çalışan bir Türk Telekom görevlisi Akçakoca için de çalışmalar var demişti fakat çok uzun süredir her sorguladığımda o VDSL altyapıyı görünce umudum çok azalıyor. Aranızda varsa bu ilçeyi bilen, gören sizce gelme şansı var mıdır? 
Detaylar
Kim cevapladı?Gelir mi gelmez mi bilmiyorum, bizim bina 2013-14 yıllarında yapıldı ve maksimum 50Mbps destekliyor, çaprazımızdaki 2 binada fiber var, keşke buraya da gelse
. Nasıl nereye başvurulacağını bilsem başvuracağım, gerçi 6 daireli bir apartman, 3'ü aktif, uğraşmazlar bile.
- Makaleler
- 6
Konudan biraz bağımsız olacak ama ülkede hâla fiberin VDSL gibi yaygınlaşmaması çok kötü.
Merkez Camii'nin yakınlarında yaşıyorum. Benim altyapım VDSL 68 Mbps. Umarım gelir ama yakın zamanda pek sanmıyorum.
Son düzenleyen: Moderatör:
Vadbav
Başarılı
Gelir mi gelmez mi bilmiyorum, bizim bina 2013-14 yıllarında yapıldı ve maksimum 50Mbps destekliyor, çaprazımızdaki 2 binada fiber var, keşke buraya da gelse. Nasıl nereye başvurulacağını bilsem başvuracağım, gerçi 6 daireli bir apartman, 3'ü aktif, uğraşmazlar bile.
Dediğiniz gibi uğraşmıyorlar, 1 abone için falan. Benim Bodrum'da bahçeli müstakil bir evim var. Oraya olsa 2 tane ayrı bağlatacağım ama bana diyor ki çıkıp komşularımla konuşacakmışım, onlardan da abone olacaklarına dair. Ya da masrafları benim karşılamam gerektiğini söylüyorlar. Keyiflerine kalmış.
Tearz
Uzman
@Kaays @Lorien Benim yaşamış olduğum mahallede yepyeni apartmanlar yapılıp duruluyor. Hep inşaat halinde. Üzücü olan ise VDSL çok yaygın. Düzce Merkez ilinde çalışan bir Türk Telekom görevlisi Akçakoca için de çalışmalar var demişti fakat çok uzun süredir her sorguladığımda o VDSL altyapıyı görünce umudum çok azalıyor. Aranızda varsa bu ilçeyi bilen, gören sizce gelme şansı var mıdır?![]()
Şu anda Düzce merkeze döşeniyor. Akçakoca için 2026 planlarında gelmesi vardır yüksek ihtimal.
Konudan biraz bağımsız olacak ama ülkede hâla fiberin VDSL gibi yaygınlaşmaması çok kötü.
Asıl üzücü olan bu değil. Asıl üzücü olan firmaların "fiber hızında" adı altında 100 Mbps asimetrik internet satması.
Gelir mi gelmez mi bilmiyorum, bizim bina 2013-14 yıllarında yapıldı ve maksimum 50Mbps destekliyor, çaprazımızdaki 2 binada fiber var, keşke buraya da gelse. Nasıl nereye başvurulacağını bilsem başvuracağım, gerçi 6 daireli bir apartman, 3'ü aktif, uğraşmazlar bile.
Türk Telekom Genel Müdürlüğüne mutlaka bir uğrayın, il merkezinizde bulunan. Nazik şekilde müdürle konuşmak istediğinizi belirtin. Sizi oyalayacaklardır "Bizimle konuşabilirsin" gibisinden ama konunun önemli olduğunu ve bire bir konuşmak istediğinizi belirtin. Gitmeden önce bol bol fotoğraflar da çekin. Bu fotoğraf meselesini ben yapmadım ama internet üzerinde bayağı öneriyorlar. Ben bu şekilde fiber değil ama altyapısı olmayan müstakil eve ADSL getirtmiştim. Müdürden müdüre değişiyor bu olay; bu yöntemle başarısız olan da var ama bence bir şansınızı deneyin.
Akçakoca aslında VDSL altyapı olarak epey gelişmiş bir ilçe, hız değerleri çoğu binada gayet iyi. Fiber altyapıya müsait, gelebilir fakat ne kadar zaman içerisinde gelir orası malum.
Evet, aşırı ilginç. Hangi apartmana baksam, hangi mahalleye baksam mutlaka VDSL var.
Merkez Camii'nin yakınlarında yaşıyorum. Benim altyapım VDSL 68 Mbps. Umarım gelir ama yakın zamanda pek sanmıyorum.
Bizde de VDSL 50 Mbps. Aslında turistik yer, bildiğiniz gibi; belki şansımıza fiber gelir ya. 2-3 yıl içinde umarım gelir. Moralim bozuluyor 1000 Mbps GigaFiber altyapıyı kullananları gördükçe. Onlar için seviniyorum ama kendim için üzülüyorum. Aşırı kısa sürede büyük boyutlu dosyalar indiriyorlar. Biz daha 100 Mbps fiber bile kullanamadık. İlla İstanbul gibi büyük şehirlerde mi yaşamak lazım bu güzelliklerden faydalanabilmek için diye soruyorum kendime hep.
Şu anda Düzce merkeze döşeniyor. Akçakoca için 2026 planlarında gelmesi vardır yüksek ihtimal.
Düzce Merkez'e döşendiğini ben de duymuştum, hatta Akçakoca için de planlamalar yapılıyor denilmişti ama kesin bir şey olmadığı için emin olamamıştım. O zaman merkezde fiber altyapılar ne denli ilerledi, ne denli yapıldı onları mı kontrol etsem? Orada bayağı ilerleme olursa eğer bize de gelirler sanırım. 2026-2027 gibi gelecekse vallahi süper olur. Hatta 2028'de olur ama yeter ki getireceklerine dair emin olabilsem keşke.
Düzce'de planlama var, şu anda da zaten döşeme var.
Mutlaka gelecektir ilerleyen dönemde.
Süper, sonunda! İlla İstanbul gibi aşırı kalabalık bir şehirde yaşamama gerek olmadan fiberin tadına ben de bakacağım umarım. Vallahi Techolay kapanmazsa eğer ve ben unutmazsam yıllar sonra bu konuya gelip bir kutlama mesajı atarım.
Asıl üzücü olan bu değil. Asıl üzücü olan firmaların "fiber hızında" adı altında 100 Mbps asimetrik internet satması.
Muhtemelen İstanbul gibi olmadığımız için içimden bir his bize de 100 Mbps fiber verecekler diyor. 1000 verirlerse çok çok çok süper olur ama artık onca düşük hızdan sonra 100 Mbps fiber de iyi gelir benim için.
Yeni konular
-
-
-
30.000 TL bütçe ile ders ve günlük kullanım için tablet önerisi
- White Dragon
-
-
-
-
-