E-imza ve E-fatura güvenilir ve sağlam nereden alınmalı?

Ruthlesson88

Çalışkan
Esenlikler. Devlet zorunlu hale getirdiği için küçük işletmem için e-imza ve e-fatura almam gerekiyor. E-imza için e-devlet onaylı iki yer gözüme kestirdim: Elektronik İmza - EİMZATR - E-İmza (3 yıllık 2.400 TL) ve E-İmza (3 yıllık 1.900 TL) 500 TL fark vermeye değer mi? E-fatura için hangi şirketi önerirsiniz? (Öne çıkanlar: UyumSoft, Sovos, Edm, eLogo ve Paraşüt) Kontör nedir ayrıca? Kullananlar deneyimlerinizi aktarabilir misiniz?

Enflasyon bu haldeyken alabilmişken 3 yıllık alın. Uyumsoft kullanan bazı mükelleflerimiz var arayüzünüzü beğeniyoruz ama bazen aşırı ağır çalışıyor son zamanlarda bir sorun yaşamıyoruz.

Bende eimzatr kullanıyorum alabilirsiniz bir sorun olmaz. Fiyatı ucuz olan bir entegratör ile anlaşabilirsiniz ilk başlarda crssoft kullanıyordum fiyatları biraz fazla geldi şimdi Ice Bilişim kullanıyorum 5 yıldır herhangi bir problem yaşamadım, kullandığımız yazılıma entegre e-fatura ve e-irsaliye kesiyoruz otomatik olarak entegre oluyor.
Kontör sistemi bazı platformlarda fatura ve irsaliye için ayrı ayrı satılırken bazılarında ise ortak olarak satılıyor bu sizin tercihinize kalmış her evrak transferinde 1 kontör düşüyor (maliye onaylı matbaalarda basılan kağıt fatura için basım maliyetinden çok çok daha ucuz).
Zorunluluk olarak düşünmeyin zamanla size çok daha pratik gelecektir artık fatura kayıp geldi gitti dertleri ortadan kalkıyor.

Yıllık ortalama 20.000 adet civarı elektronik evrak alışverişinde buluyoruz aklınıza takılan bir soru olursa sorabilirsiniz, umarım yukarıda yazdıklarım size yeterli gelmiştir.

Ek olarak; kep adresiniz yoksa onuda almanız gerekecek.

E-imza - Devlet kurumları, barolar, avukatlar bunu kullanıyor...
E-irsaliye ve fatura için gerekli ayrıca bu evrakların iptali içinde gerekli oluyor.

Geri
Yukarı Alt