Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Yaklaşık 4-5 yıllık bir e-posta adresim var ve bunu her şey için kullanıyorum. Ancak zamanında hangi sitelere kaydolduğumu açıkçası ben de bilmiyorum. Yeni bir e-posta açıp onu kullanmak istiyorum ama diğer hesaplarıma ne olacağı ve bunu nasıl yöneteceğim konusunda en ufak bir fikrim yok.

Son zamanlarda her şeyi daha düzenli kullanma kafasına girdim. En ufak bir karışıklık bile beni rahatsız ediyor ve her gün gelen onlarca gereksiz e-posta iyice bunaltmaya başladı. Bunu nasıl çözebilirim, bu konuda bir fikriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam aynısını bende yaşadım her şeyi bir anda değil yavaş yavaş ve sıralı şekilde geçirdim yeni e-postama ve sadece kayıt olup kullandığım gerekli olan şeyleri geçirdim. Çünkü zaten hangi siteye hangi e-postan kayıtlı değil hatırlamıyorsan kullandıkların dışı yeni e-postaya geçiremezsin. Ben böyle yapmıştım ha eğer bunun bir yolu varsa yani her şeyi yeni e-postaya geçirme yolu varsa bilmiyorum. Ama eğer düzen istiyorsanız sadece kullandığınız ve kayıtlı olduğunuz siteleri yeni e-postanıza ekleyin.

E-posta gelen kutunuzu hiç temizlemediyseniz doğrulama için gelen e-postalardan yola çıkabilirsiniz.

Hocam aynısını bende yaşadım her şeyi bir anda değil yavaş yavaş ve sıralı şekilde geçirdim yeni e-postama ve sadece kayıt olup kullandığım gerekli olan şeyleri geçirdim. Çünkü zaten hangi siteye hangi e-POS'tan kayıtlı değil hatırlamıyorsan kullandıkların dışı yeni e-postaya geçiremezsin. Ben böyle yapmıştım ha eğer bunun bir yolu varsa yani her şeyi yeni e-postaya geçirme yolu varsa bilmiyorum. Ama eğer düzen istiyorsanız sadece kullandığınız ve kayıtlı olduğunuz siteleri yeni e-postanıza ekleyin.

Anladım, öyle yapsam bile elinde sonunda unuttuğum bir şey çıkacak gibi hissediyorum. Eğer öyle olursa hesabı kurtarmak için bir yolum olur mu bilemiyorum. Ama dediğiniz gibi yapabilirim sanırım.

E-posta gelen kutunuzu hiç temizlemediyseniz doğrulama için gelen e-postalardan yola çıkabilirsiniz.

1-2 ay önce temizledim, 23 bin posta falan vardı. Birkaç saatimi almıştı hepsini temizlemek. En mantıklısı yeni e-posta açıp hepsini sıra sıra geçirmek sanırım.

Ben ilk mail adresimi açarken böyle yapmıştım. Gayet düzenli ve sadece ihtiyacım olan yerlere kaydoldum onun dışında çok çok nadir kullanacağım ve ihtiyacım olmayanlar için temp mail tercih ediyordum. Şu an tam 80 siteye kayıtlıyım, gayet de düzenli bir şekilde çalışıyor her 3 ayda bir şifremi değiştiriyor ve güvenlik ayalarımı yapıyorum. Eğer kullanmadığım bir site olursa direkt hesabımı siliyorum. Dijital ayakizi önemli bir şey.

Ben ilk mail adresimi açarken böyle yapmıştım. Gayet düzenli ve sadece ihtiyacım olan yerlere kaydoldum onun dışında çok çok nadir kullanacağım ve ihtiyacım olmayanlar için temp mail tercih ediyordum. Şu an tam 80 siteye kayıtlıyım, gayet de düzenli bir şekilde çalışıyor her 3 ayda bir şifremi değiştiriyor ve güvenlik ayalarımı yapıyorum. Eğer kullanmadığım bir site olursa direkt hesabımı siliyorum. Dijital ayakizi önemli bir şey.

Hayal edebileceğiniz tüm sitelerde ayak izim var, artık kurtarmak zor onu :D şimdi yeni mail açıp sadece ihtiyacım olan siteleri koyacağım. Aklıma gelirse başkası eski mailden geçiririm tekrardan.

@Ethem Efe, bence de öyle yapmanız en mantıklısı hocam. İlk etapta içiniz rahat etmezse yeni mail açın, kullanmak zorunda olduğunuz ve sürekli kullandığınız her şeyi o maile aktarın. Birkaç ay içerisinde düzene girecektir.