Merhaba arkadaşlar. Masaüstü bilgisayar kullanıyorum fakat şöyle bir problemim var. Eski bir sistem olduğu için Windows 7 Ultimate kurulu ama onda bile kasıyor.
Şu an kullandığım anakartta çok fazla işlemci seçeneğim yok ki o yüzden ne alacağımı bende tam olarak bilmiyorum. Yıl sonuna kadar harçlıklarımı biriktirip anakart değiştirmek istiyorum çünkü anakartımın yeni nesil işlemcileri desteklemiyor. RAM konusunda ise sadece 4 GB RAM'a kadar destekliyor.
Az önce ChatGPT'den bu anakart için en iyi işlemciye baktım bana Intel Core 2 Quad Q9650 önerdi oda 2008'de piyasaya sürülmüş yani 17 yıl mecbur ilk başta anakart sonra işlemci değiştirmem gerek :/.
Eski bir işlemci olmasına rağmen "iş görür" seviyede bir işlemci, E2160'a göre bariz fark hissedersin. En azından yeni anakart alana kadar 150 TL civarına geçici bir çözümün olur.
Eski bir işlemci olmasına rağmen "iş görür" seviyede bir işlemci, E2160'a göre bariz fark hissedersin. En azından yeni anakart alana kadar 150 TL civarına geçici bir çözümün olur.