E2160 bilgisayarda kasma sorunu

glados

Başarılı
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Masaüstü bilgisayar kullanıyorum fakat şöyle bir problemim var. Eski bir sistem olduğu için Windows 7 Ultimate kurulu ama onda bile kasıyor.

Sistem özellikleri;
  • Ekran Kartı --> NVIDIA GeForce GT 640
  • RAM --> 3 GB RAM
  • İşlemci --> Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2160 @ 1.80GHz (2 CPUs), ~1.8GHz
  • Anakart --> Gigabyte G31M-ES2L
  • +SSD kullanıyorum
Nasıl sorunu düzeltebilirim? Google'a girerken bile takıla takıla giriyor.

2 sene sonra o işlemci 20. yılını dolduracak. Bu sistemin kasmasından doğal bir şey yok. RAM'i 8 GB yaparsan biraz nefes alabilir belki.

Şu an kullandığım anakartta çok fazla işlemci seçeneğim yok ki o yüzden ne alacağımı bende tam olarak bilmiyorum. Yıl sonuna kadar harçlıklarımı biriktirip anakart değiştirmek istiyorum çünkü anakartımın yeni nesil işlemcileri desteklemiyor. RAM konusunda ise sadece 4 GB RAM'a kadar destekliyor.

100-150 TL civarına Core 2 Quad Q6600 falan alıp geçici olarak kullanabilirsin sistemini bence anakart değiştirene kadar.

Eki Görüntüle 158435

Gene 2 sene sonra 20 yılını doldurucak. Bence şu an işlemci güncellemesinden çok anakartı değiştirmem gerektiğini anladım.
Eski bir işlemci olmasına rağmen "iş görür" seviyede bir işlemci, E2160'a göre bariz fark hissedersin. En azından yeni anakart alana kadar 150 TL civarına geçici bir çözümün olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…