glados

Başarılı
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Masaüstü bilgisayar kullanıyorum fakat şöyle bir problemim var. Eski bir sistem olduğu için Windows 7 Ultimate kurulu ama onda bile kasıyor.

Sistem özellikleri;
  • Ekran Kartı --> NVIDIA GeForce GT 640
  • RAM --> 3 GB RAM
  • İşlemci --> Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2160 @ 1.80GHz (2 CPUs), ~1.8GHz
  • Anakart --> Gigabyte G31M-ES2L
  • +SSD kullanıyorum
Nasıl sorunu düzeltebilirim? Google'a girerken bile takıla takıla giriyor.

RAM'leri yükseltsen bir nebze bilgisayar hızlanır. Kullandığın SSD'de veya Windows'ta bir problem olabilir belki çünkü o işlemciye yakın bir işlemci bende kullandım çok zorlamazsan takılma yapmıyordu. Windows 7 Home Premium kurabilirsin.

RAM'leri yükseltsen bir nebze bilgisayar hızlanır. Kullandığın SSD'de veya Windows'ta bir problem olabilir belki çünkü o işlemciye yakın bir işlemci bende kullandım çok zorlamazsan takılma yapmıyordu. Windows 7 Home Premium kurabilirsin.

İşte RAM'de yükselmiyor ki Max 4 GB destekliyor anakart o yüzden anakart değiştirmem gerek dedim.

İşte RAM'de yükselmiyor ki Max 4 GB destekliyor anakart o yüzden anakart değiştirmem gerek dedim.

Doğru diyorsunuz RAM en fazla 4 GB oluyor, ben eğer upgrade yapma niyetiniz varsa RAM'i yükseltin diye yazmıştım. Upgrade yapmak mantıksız bence direkt PC'yi yenileyin.

Şuan için,
Windows 7 Home Premium ve ungoogled Chromium ve winddows classic teması ile bilgisayar ile hızlı çalışıyor. Aynı işlemcili atıl halde duran bilgisayarda yazıyorum bu mesajı. Hızlandırmak istiyorsanız deneyebilirsiniz.

RAM'i 8 GB yaparsan biraz nefes alabilir belki.
Hocam bu anakart 4 GB'a kadar RAM desteklemiyor mu?

Sitesinde öyle yazıyor da.

1751132882247.webp

İşlemci olarak pin modlu Xeon alırsanız (E5420, E5430 vb.) ve RAM'i de 4 GB'ye tamamlarsanız bir süre daha iş görecektir. Şu an Xeon E5430, 4 GB RAM ve RX 550 olan bilgisayarım var, Windows 10 LTSC 2021 ile akıcı şekilde kullanılıyor. Minecraft vb. basit oyunları rahat şekilde açıyor. Valorant da oynanıyordu ama uzun süredir denemedim onu.