Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

11816

Becerikli
Merhaba dostlar, dün gece EA FC 25 satın aldım fakat oyunda inanılmaz garip bir takılma ve yavaşlık var, akmıyor oyun. Yani sürekli bir drop tarzında kasmalar takılmalar var. Bu sorunun çözümünü bilen var mı? Yoksa oyunu iade edeceğim.

Sistem:
  • i5 12500H.
  • RTX 4050 6 GB.
  • 16 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok normal. Benim 1070, i7-7700, 32 GB DDR4 sistemde yağ gibi akan oyunu tek güncellemeye çöp ettiler. Önce 4K akıcıydı, sonra 2K şimdi 1080 bile kurtarmıyor. Üstelik VRAM çok az, en az giriş düzey ekran kartı lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok normal. Benim 1070, i7-7700, 32 GB DDR4 sistemde yağ gibi akan oyunu tek güncellemeye çöp ettiler. Önce 4K akıcıydı, sonra 2K şimdi 1080 bile kurtarmıyor. Üstelik VRAM çok az, en az giriş düzey ekran kartı lazım.
Hocam tamam da diğer bütün oyunları çatır çatır oynarken sadece Fifa da böyle bir şey başıma geldi ilk defa oynadığım bir oyun bu denli rahatsız ediyor beni bu sistemde.
sistem ile alakalı olduğunu düşünmüyorum düşük grafiklerde bile aynı sorun devam ediyor ki Fifa 25 sistem gereksinimlerini fazlasıyla karşılıyor benim sistem.
bir çok forumda ve steam saydasında aynı sorunu yaşayan var sanırım oyunla alakalı bir durum.

Genel bir sorun bence. 4060'lı laptopumda da droplar yaşıyorum. Gerçi son 1-2 gündür daha iyi gibi ama yine de tam akıcı diyemem. Güncelleme beklemeye mecburuz sanırım.

Genel bir sorun bence. 4060'lı laptopumda da droplar yaşıyorum. Gerçi son 1-2 gündür daha iyi gibi ama yine de tam akıcı diyemem. Güncelleme beklemeye mecburuz sanırım.
Bende öyle düşünüyorum okuduğum kadarıyla da bir süredir bu sorun var 4090'li sistemlerde bile var mış.
60fps'e sabitledim bir miktar düzeldi iade etmicem bakalım ilerdeki güncellemelerle çözerler oyun daha yeni nasılsa.

Değil zaten. Benim dizüstünde 45 W 4050 var bende bile kasmıyor. Sürücüleri falan güncellemeyi deneyin. Bilgisayarın kontrol yazılımı vs varsa yüksek performans modlarını tercih edebilirsiniz.
Performans yüksekte sürücüler de güncel.

Hocam tamam da diğer bütün oyunları çatır çatır oynarken sadece FIFA da böyle bir şey başıma geldi ilk defa oynadığım bir oyun bu denli rahatsız ediyor beni bu sistemde.
Sistem ile alakalı olduğunu düşünmüyorum düşük grafiklerde bile aynı sorun devam ediyor ki FIFA 25 sistem gereksinimlerini fazlasıyla karşılıyor benim sistem.
Birçok forumda ve Steam saydasında aynı sorunu yaşayan var sanırım oyunla alakalı bir

Optimizasyon diye tahmin ediyorum ben de. Online oynayan biri için yapacak bir şey var mı bilmiyorum online için eski sürüme dönmeyi deneyebilirsin.

Merhaba dostlar, dün gece EA FC 25 satın aldım fakat oyunda inanılmaz garip bir takılma ve yavaşlık var, akmıyor oyun. Yani sürekli bir drop tarzında kasmalar takılmalar var. Bu sorunun çözümünü bilen var mı? Yoksa oyunu iade edeceğim.

Sistem:
  • i5 12500H.
  • RTX 4050 6 GB.
  • 16 GB RAM.

Oyunun optimizasyonu kötü bence 4060 Ti 16 GB, AMD Ryzen 5 5600 X de bile takılıyor ara sahnelerde.