Aldinuss

Uzman
Merhaba paylaştığım oyun kesitinde de belli olduğu gibi oyun içinde bariz saniye saniye ağırlaşmalar oluyor ve bu oyunumu çok etkiliyor. İnternet bağlantım Ethernet kablosu ile bağlı ve ping değerim 10-20 arası çıkıyor. Oyun içinde ping sorunum olmuyor. Ayrıyeten oyun içi grafik ayarlarım en düşükte. Grafik kartımın sürücüleri sürekli güncel durumda. Bilgisayarda arka planda PC'yi zorlayacak hiçbir program çalışmıyor ama sorunun nedenini bir türlü bulamadım, bilen varsa yardımcı olabilir mi?
Bilgisayar özelliklerim:

• HP Victus 15 FA0009NT
  • i5-12450H
  • 16 GB RAM
  • RTX 3050

Videoda olan olaylar her saniye normal oyunumda olan olaylar, video kaydı ile hiçbir alası yok. Video kaydı almadığım zamanda da böyle kasma yaşıyorum

Merhaba paylaştığım oyun kesitinde de belli olduğu gibi oyun içinde bariz saniye saniye ağırlaşmalar oluyor ve bu oyunumu çok etkiliyor. İnternet bağlantım Ethernet kablosu ile bağlı ve ping değerim 10-20 arası çıkıyor. Oyun içinde ping sorunum olmuyor. Ayrıyeten oyun içi grafik ayarlarım en düşükte. Grafik kartımın sürücüleri sürekli güncel durumda. Bilgisayarda arka planda PC'yi zorlayacak hiçbir program çalışmıyor ama sorunun nedenini bir türlü bulamadım, bilen varsa yardımcı olabilir mi?
Bilgisayar özelliklerim:

• HP Victus 15 FA0009NT
  • i5-12450H
  • 16 GB RAM
  • RTX 3050

Videoda olan olaylar her saniye normal oyunumda olan olaylar, video kaydı ile hiçbir alası yok. Video kaydı almadığım zamanda da böyle kasma yaşıyorum

Güncel oyun oynamıyorsan 566.36 geri dönün. Özellikle 572 ve genel olarak 50K için çıkan sürücülerde FPS düşmesi sorunları var.

Oyunun ayarları ile ilgili bağlantıda önerilenleri kendinize göre yapın. Atıyorum sizin dizüstü 144 Hz ise FPS'i 130 sınırlayın gibi.

Konudaki diğer yorumlara da bakabilirsiniz. Genelde böyle sorunlu, ama çözümü tek bir şey olmayan oyunlardaki çözümleri Reddit'den çözüyorum. İnsanlar yaptıkları her şeyi yorumlarda belirtiyorlar.

Dizüstü bilgisayar için önerdiğim genel ayar ve kullanım şekillerine de uymanızı öneririm. Yıllarca oyunları dizüstü ile oynadım, bu ayar ve yöntemleri donanımdan bağımsız yapmanın çok faydası var.

Son olarak aşağıdaki güncelleme ve bakımı anlattığım konuya da göz atın. Sisteminizde yapabileceklerinizi yapın.

FIFA bilgisayarda sorunlu çalışan bir oyun. Çok fazla oynuyorsanız bütçe ayarladığınız ilk fırsatta konsol almanızı öneririm.

Windows'tan Oyun Modu'nu devre dışı bırakın.
NVIDIA Denetim Masası'ndan Düşük Gecikme Modu'nu devre dışı bırakın.
Bu iki adım FC25'in işlemci performansını düzeltecek ve takılmalarınızı yok edecektir.

Windows'tan Oyun Modu'nu devre dışı bırakın.
NVIDIA Denetim Masası'ndan Düşük Gecikme Modu'nu devre dışı bırakın.
Bu iki adım FC25'in işlemci performansını düzeltecek ve takılmalarınızı yok edecektir.
Etki ediyor ama akıcı bir oyun elde edemiyorum ben açıkçası, oyun içi ayarlarım da low ve ekran yenileme hızları da en yüksekte ama tamamen akıcı hale getirmenin yolu yok..