kNecht

Yetkin
Eğitim hayatım boyunca derslerine çalışan ve iyi notlar alabilen bir öğrenci olmadım. 2 yıllık ön lisans mezunuyum. KPSS'ye girmek istiyorum ama KPSS sınavlarında ne sorulur, ne sorulmaz bilmiyorum. 1 sene çalışsam KPSS'den 70 ve üstü not alabilir miyim? Zorluk derecesi nedir?

Ben de bu sınava başka çarem olmadığı için hazırlanıyorum. Hiç çalışmadan 64 puan almıştım. Gerekli eforu vererek ve düzenli çalışarak iyi bir puan alabilirsiniz. Tabi sınavı kazanmak, buzdağının görünen kısmıdır.

Girilir bana göre zorluk seviyesi ortalarda ama çok sakat sorular var. Bu dönemkinde 70+ üstü almak var. 67'de kalmanın sıkıntılarını yaşıyorum.

Eğitim hayatım boyunca derslerine çalışan ve iyi notlar alabilen bir öğrenci olmadım. 2 yıllık ön lisans mezunuyum. KPSS'ye girmek istiyorum ama KPSS sınavlarında ne sorulur, ne sorulmaz bilmiyorum. 1 sene çalışsam KPSS'den 70 ve üstü not alabilir miyim? Zorluk derecesi nedir?
Bence çalışan her insan yapabilir. Misal ben meslek lisesi çıkışlıyım. Bilen bilir meslek liselerinde matematik, Türkçe dersleri pek iyi işlenmez öğrencilerinde ortalaması patlak değildir. Benimle aynı sınıfta olan arkadaşım ortaöğretim Kpssden Bilgisayar Teknisyeni olarak atandı 83-84 alarak. Matematiği pek yoktu ama çalışarak yaptı. Şu an bende lisans Kpss için çalışıyorum, elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Umarım başarabilirim. Umudunu kesme, düzgün bir programla, disiplinli bir çalışmayla başarabilirsin. Hatta 1 senede 70+ demişsiniz sınava şu an 9 ay gibi bir zaman var, akıllı bir programla neden olmasın. Ben daha yeni Matematik kısmını bitirdim Geometriye başlayacağım. Adım adım derin bir şekilde öğrenerek gitmeye çalışıyorum. İyi bir çalışmayla o puanlar her türlü yapılabilir