swean

Başarılı
Merhaba, ben Mert. Eğitim hayatıma kaldığım yerden devam etmek istiyorum. Geçmişte yaşadığım işitsel sorunlar nedeniyle sınavıma çalışamadım. İşitme kaybım olduğu için okuldaki derslerden verim alamadım, haliyle verim alamayınca çalışma hayatına girdim. Sezonluk bir otelde çalışıyorum ve bu ay sonu işten çıkacağım. Tamamen internet üzerinden eğitim almak istiyorum, çünkü dershane gibi şeylere ayıracak ne bütçem var ne de duyma imkanım. İşitme cihazlarım yetersiz geliyor. Sıfırdan başlamak istiyorum ve sayısal bölümden giriş yapmak istiyorum. Öncelikle bilgisayar mühendisliği gibi bölümler var ve ilk 30 bine girmek gibi bir hedefim var. Sıkı çalışmak istiyorum. İşitme sıkıntısından dolayı bilgisayara taktığım kulaklıkla izleyebileceğim videolar, hocalar, plan, program ve yol haritası tarzı tavsiyeler önerebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşitme kaybınızın sonradan olması ve sağır olmamanız bir avantaj sayılabilir. Doğuştan sağır olan kişilerin beyinlerindeki dilin işlendiği bölgeler yoğun çalışmaz ve gelişemez, bu kişiler sonradan duyma yetisi kazansalar bile hayatının her alanında duyabilmiş bir insana kıyasla daha zorluk çekerler. Bunu söylüyorum çünkü yazılım çok karmaşık bir alan, çok fazla doküman okumanız ve paragraflarca yazıyı işleyecek kapasiteniz olmalı, video izleseniz bile altyazıları okumak lazım olur. Sınava girseniz dahi sorulardaki paragraflar çok uzun, matematik soruları da özellikle kafa karıştıracak şekilde dil bilginizi ölçecek şekilde hazırlanıyor. Bu yönden avantajınız var.

Öncelikle dilinizin iyi olması gerekiyor. Bu dönemlerde kitap okumaya ağırlık vermenizi tavsiye ederim. Duymakta zorluk çekiyorsanız konuşarak dil kullanımınız da kısıtlıysa körelecektir, hem sınavda hem eğitimde hem de mesleğinizi(eğer başarırsanız) irca etmenizde çok işinize yarayacaktır dil kapasitenizi yüksek tutmanız.

İnternette birçok hoca bulunuyor, soru çözdükçe bir şeyler yerine oturacaktır. Birçok yayının sıfırdan başlamak için Matematik ve Türkçe ağırlıklı sınav odaklı kitapları var. Onları edinip sıfırdan çalışmaya başlayabilirsiniz. Bu kitapların gerçek anlamda bir şey öğretmediğini, sadece sınava hazırladığını unutmamak lazım.

Hangi kaynak veya kitap konusunda ben çok bilgili değilim, diğer arkadaşların önerileri olacaktır. En önemli tavsiyem durumunuzun dil işleme yeteneğinizi köreltme ihtimali, bunun farkında olmalı ve buna karşı koymalısınız. O'nun haricinde bir öğrenciden çok farklı şeyler yapmanıza gerek yok bence. Çoğunluğu okuyarak ve soru çözerek çalışacaksınız. Hayat hiçkimseye adil değil ve neredeyse herkes kendi dertleriyle uğraşıyor. Umarım ki amacınıza ulaşırsınız.

İşitme kaybınızın sonradan olması ve sağır olmamanız bir avantaj sayılabilir. Doğuştan sağır olan kişilerin beyinlerindeki dilin işlendiği bölgeler yoğun çalışmaz ve gelişemez, bu kişiler sonradan duyma yetisi kazansalar bile hayatının her alanında duyabilmiş bir insana kıyasla daha zorluk çekerler. Bunu söylüyorum çünkü yazılım çok karmaşık bir alan, çok fazla doküman okumanız ve paragraflarca yazıyı işleyecek kapasiteniz olmalı, video izleseniz bile altyazıları okumak lazım olur. Sınava girseniz dahi sorulardaki paragraflar çok uzun, matematik soruları da özellikle kafa karıştıracak şekilde dil bilginizi ölçecek şekilde hazırlanıyor. Bu yönden avantajınız var.

Öncelikle dilinizin iyi olması gerekiyor. Bu dönemlerde kitap okumaya ağırlık vermenizi tavsiye ederim. Duymakta zorluk çekiyorsanız konuşarak dil kullanımınız da kısıtlıysa körelecektir, hem sınavda hem eğitimde hem de mesleğinizi(eğer başarırsanız) irca etmenizde çok işinize yarayacaktır dil kapasitenizi yüksek tutmanız.

İnternette birçok hoca bulunuyor, soru çözdükçe bir şeyler yerine oturacaktır. Birçok yayının sıfırdan başlamak için matematik ve Türkçe ağırlıklı sınav odaklı kitapları var. Onları edinip sıfırdan çalışmaya başlayabilirsiniz. Bu kitapların gerçek anlamda bir şey öğretmediğini, sadece sınava hazırladığını unutmamak lazım.

Hangi kaynak veya kitap konusunda ben çok bilgili değilim, diğer arkadaşların önerileri olacaktır. En önemli tavsiyem durumunuzun dil işleme yeteneğinizi köreltme ihtimali, bunun farkında olmalı ve buna karşı koymalısınız. O'nun haricinde bir öğrenciden çok farklı şeyler yapmanıza gerek yok bence. Çoğunluğu okuyarak ve soru çözerek çalışacaksınız. Hayat hiç kimseye adil değil ve neredeyse herkes kendi dertleriyle uğraşıyor. Umarım ki amacınıza ulaşırsınız.

Daha da başka bölümlere yönelmekte isterim duyma sıkıntısı yaşadığım içinde bilgisayar odaklı olmayabilir sorun değil duyma sıkıntım olmasına rağmen bana en uygun bölümleride merak ediyorum açıkçası.

Daha da başka bölümlere yönelmekte isterim duyma sıkıntısı yaşadığım içinde bilgisayar odaklı olmayabilir sorun değil duyma sıkıntım olmasına rağmen bana en uygun bölümleride merak ediyorum açıkçası.
Bilgisayar ve bilgisayarla odaklı bölümler işitme engeli bulunan birisi için çok uygun eğer gerçekten bilgisayarlara ilginiz varsa. İnsanlarla az ilgilenirsiniz ancak çok okumanız, çok öğrenmeniz gerekir.

Şu anlık ne yapabileceğime dair bilgim yok tavsiyelerinize ihtiyacım var gerçekten.

Bilgisayar ve bilgisayarla odaklı bölümler işitme engeli bulunan birisi için çok uygun eğer gerçekten bilgisayarlara ilginiz varsa. İnsanlarla az ilgilenirsiniz ancak çok okumanız, çok öğrenmeniz gerekir.

İlgim var gerçekten, bilgisayar ile alakalı bir sürü bölüm olduğundan, bölüm konusunda kararsızım, üstüne sınava nasıl çalışacağımı nasıl başlayacağımı hangi kaynaklara bakacağımı inan ki bilmiyorum.