Detaylar
Kim cevapladı?Değil. Bilim derslerinden katlarca daha fazla din kültürü öğretmeni atarsan böyle olur.
Alakası bile yok. Vardır bir bildikleri ya kontenjan dolmuş olabilir.
Bizim eğitim sistemimiz.
Hindistan gibi insanların b*k içinde yürüdüğü bir ülkede bile, çocuklar anne karnından İngilizce ve en az bir yazılım diliyle doğuyor. Bizimkiler ise daha kendi ana dillerini düzgün konuşamıyor. Çoğu büyük şirketin CEO'su Hint, artık ülkelerinde standart hale geldi. Bizde ise, Amerika'daki rütbesiz Türk polis bile 'gururumuz' diye büyük haber oluyor.![]()
Hindistan kötü bir yer değil imkanım olsa bende giderim. Ayrıca yabancı dil konuşamadığımız nereden çıktı? Ben Fransızca, İngilizce, Almanca biliyorum her şeye olumsuz yönden bakmayalım ama son dediğiniz hint CEO kısmında haklısınız.
Aynen kardeşim.Alakası bile yok. Vardır bir bildikleri ya kontenjan dolmuş olabilir.
Hindistan kötü bir yer değil imkanım olsa bende giderim. Ayrıca yabancı dil konuşamadığımız nereden çıktı? Ben Fransızca, İngilizce, Almanca biliyorum her şeye olumsuz yönden bakmayalım ama son dediğiniz hint CEO kısmında haklısınız.
Çevrenizde kaç kişi "Fransızca, İngilizce, Almanca" biliyor? Ben de tüm popüler backend dillerine hakimim, siz hakim misiniz? Sizin bir niteliğe sahip olmanız herkesin ona sahip olduğu anlamına gelmiyor.
Aeronight
Üstün
Değil. Adamlar 12 yıl matematik öğretiyor ama YKS'de matematik ortalaması 3 net geliyor. Ne anladım 12 yıllık matematik eğitiminden? Ya öğretmenler yetersizler, ya müfredat çok yanlış. Hangisi?
Oradaki ırgatlar sokağa işiyor be! Bazısı gidip milleti o b*ktan İngilizce aksanlarıyla dolandırmaya çalışıyor. Gidip ne yaparsın?Hindistan kötü bir yer değil imkanım olsa bende giderim. Ayrıca yabancı dil konuşamadığımız nereden çıktı? Ben Fransızca, İngilizce, Almanca biliyorum her şeye olumsuz yönden bakmayalım ama son dediğiniz hint CEO kısmında haklısınız.
Blackraven
Üstün
Sistem ezber odaklıydı ama artık değil aksine öğrenciler ezbere yöneliyor. Müfredatta her konunun temelinin anlatılması, matematiksel ispatının yapılması istenir ve benim bütün hocalarım bunu yapıyordu lakin öğrencilerde "türevin ispatı sınavda gelmiyor niye öğreneyim ki onun yerine soru çözelim" diye bir zihniyet oluştuğu için özellikle özel okullar konuyu öğretmektense formülleri ve soru tarzlarını ezberletip direkt öğrencileri sınava yönelik hazırlamaya başladılar. Dershanelerin kağıt üzerinde kapatılıp aslında "elit" eğitim merkezlerine dönüştürülmesi de bunun üstüne bayrak dikti.
Sizin ezberci zihniyet dediğiniz şey dünyanın her eğitim seviyesinde olan şeylerdir. Sallıyorum tarih dersinde karlofça 1699 yılında olduğunun bilinmesini istemesi ezberci zihniyet değildir. Eski nesillerin eleştirdiği ezberci zihniyet tam olarak kitapçı zihniyetti. Örneğin günümüzde sınavda "karlofça anlaşmasından bahsediniz ve anlaşmanın sonuçlarını anlatınız" sorusuna siz tarihi gerçekliğe sahip olduğu sürece kendi cümleleriniz ile cevap verebilirdiniz. Bundan 15-20 sene önce ise kelimesi kelimesine kitapta yazanın aynısını yazmadığınız sürece ya puan kırılırdı ya da direkt puan verilmezdi. Ezberci zihniyet oydu. Yoksa burada ezberci zihniyet diye söylenen arkadaşların çoğuna sorsak müzik, beden eğitimi, felsefe, edebiyat dersleri kaldırılsın mı diye "evet ben MF'ciyim hacı ne gerek var edebiyat görmeme" diye cevap verir.
Ha eğitim sistemi iyi mi? Kesinlikle değil. Aksine AKP eliyle bir taraftan yozlaştırılmaya çalışılan, bütçeyi proje okulu ayağına imam hatiplere aktaran ve bu okullara gitmek istemeyen öğrencileri özel okullara yönlendirmeye çalışan iğrenç bir mekanizmaya sahipler ama az sayıda olmalarına rağmen idealist öğretmenler ve hala görevinden edilmemiş müdürler sayesinde bazı devlet okulları mücadelelerine devam ediyorlar.
Sizin ezberci zihniyet dediğiniz şey dünyanın her eğitim seviyesinde olan şeylerdir. Sallıyorum tarih dersinde karlofça 1699 yılında olduğunun bilinmesini istemesi ezberci zihniyet değildir. Eski nesillerin eleştirdiği ezberci zihniyet tam olarak kitapçı zihniyetti. Örneğin günümüzde sınavda "karlofça anlaşmasından bahsediniz ve anlaşmanın sonuçlarını anlatınız" sorusuna siz tarihi gerçekliğe sahip olduğu sürece kendi cümleleriniz ile cevap verebilirdiniz. Bundan 15-20 sene önce ise kelimesi kelimesine kitapta yazanın aynısını yazmadığınız sürece ya puan kırılırdı ya da direkt puan verilmezdi. Ezberci zihniyet oydu. Yoksa burada ezberci zihniyet diye söylenen arkadaşların çoğuna sorsak müzik, beden eğitimi, felsefe, edebiyat dersleri kaldırılsın mı diye "evet ben MF'ciyim hacı ne gerek var edebiyat görmeme" diye cevap verir.
Ha eğitim sistemi iyi mi? Kesinlikle değil. Aksine AKP eliyle bir taraftan yozlaştırılmaya çalışılan, bütçeyi proje okulu ayağına imam hatiplere aktaran ve bu okullara gitmek istemeyen öğrencileri özel okullara yönlendirmeye çalışan iğrenç bir mekanizmaya sahipler ama az sayıda olmalarına rağmen idealist öğretmenler ve hala görevinden edilmemiş müdürler sayesinde bazı devlet okulları mücadelelerine devam ediyorlar.
Emre Human
Üstün
Hocam daha imla kurallarını bilmiyorsunuz sizce güzel mi sistem?Merhabalar. Lise ve üniversitede sınavların ezberlemeye yönelik olduğunu fark ettim.
Ayrıca öğretmenler de sürekli test çözün diyormuş öğrencilere duyduğum kadarıyla.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Blackraven
Üstün
Hintlilerin bile koşa koşa kurtulmaya çalıştığı dünyanın kanalizasyonunu da böyle övmezsiniz.
Değil. Adamlar 12 yıl matematik öğretiyor ama YKS'de matematik ortalaması 3 net geliyor. Ne anladım 12 yıllık matematik eğitiminden?
Ezberciliğin verdiği muhteşem sonuç.
Çevrenizde kaç kişi "Fransızca, İngilizce, Almanca" biliyor? Ben de tüm popüler backend dillerine hakimim, siz hakim misiniz? Sizin bir niteliğe sahip olmanız herkesin ona sahip olduğu anlamına gelmiyor.
Herkes İngilizce biliyor ki zaten bilmeyen yok.
Ayrıca bizim bütün mahalledekiler İspanyolca biliyor. Bir tane adam vardı mahallede 80 yaşındaydı Arapça ve Fransızca biliyordu.
Yeni konular
-
-
S Serisi tabletlerin pil performansı S Serisi telefonlara benziyor mu?
- Mr. Soprano
-
Rehber Gaming laptoplarda 165 Hz ve 240 Hz arasında kayda değer fark var mı?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-
-
2.600 TL'ye satılan MediaTek MT7927 ile router yapmak mantıklı mı?
- shiedae3
-