oğuz sasi 98

Bilgin
Yer
çılgın_kurye34
İyi sosyaller. Bugün Amazon'dan 300 TL indirimle Lian Li O11 Dynamic V2 satın aldım. Alt 3 yanda 2 olmak üzere 5 adet fan ile gelecekmiş. Egzoz fanı yok yani. Bu şekilde kullanılırsa çok sorun yaratır mı hava akışında?

Son düzenleyen: Moderatör:
Egzoz sadece arkada olmak zorunda değil, yukarıdan da havayı dışarı atabilirsin. Ben hem yukarıdan, hem arkadan olacak şekilde kullanıyorum fakat özellikle de kule tipi soğutucular havayı önden arkaya aktardığı için, arkada bir çıkış olmasi daha saglikli oluyor.

Yukarıda sıvı soğutma takılysa arkaya yine de bir egzoz tak derim, içerideki sıcak hava tahliye olur.

Egzoz sadece arkada olmak zorunda değil, yukarıdan da havayı dışarı atabilirsin. Ben hem yukarıdan, hem arkadan olacak şekilde kullanıyorum fakat özellikle de kule tipi soğutucular havayı önden arkaya aktardığı için, arkada bir çıkış olmasi daha saglikli oluyor.

Yukarıda sıvı soğutma takılysa arkaya yine de bir egzoz tak derim, içerideki sıcak hava tahliye olur.
Öyle yapacağım hocam, sıvı soğutucu olacak, 360 mm. Geçici olarak alttaki 1 fanı arkaya takarım, bir ara da egzoz fan alırım, bir tane de.

Son düzenleyen: Moderatör:
Egzoz fanı her zaman fark yaratır. AiO düzgün tahliye edemiyor. AiO en tepede. Arka egzoz fanı ise havanın o AiO'ya yükselmek için geçirdiği 1 saniye kadar süreyi siler ve direkt dışarı atar. Sistem yoğun yük altında bir elimi koyuyorum ve sıcak havanın %90'ı arka egzoz fanından atılıyor. Hatta kaliteli bir fan taktım oraya Arctic P14 Pro ARGB. Stok Lian Li fanına göre düşürdü sıcaklığı.

İlk yorum atan arkadaşın mantığı çok doğru. Sıvı soğutucu fanları daha çok kendi radyatör ısısını dışarı atıyor, ve bunu yaparken yine soketi ilgilendiren kısımda ısınmalar yaratıyor, ayrıca ekran kartına destek için aşağıda 3 fan var, bu havalar içeriden kasa iç bölgesine doğru gidiyor, ve %80 işlemci ve ekran kartını ilgilendiren bölgeye, bu yüzden arkadaşın dediği gibi aşağıda ki 3 fanlardan en sağdakini çıkarıp arka yere dışarı üfleyecek şekilde takmanız iyi olacaktır.