Makaleler
104
Yer
İstanbul
Sabah sağlık ocağına gittim.
  • Form doldurum.
  • Formun parasını ödedim.
Şimdi Nüfus Müdürlüğü'ne gitmem lazımmış ama giderken yanımda ne götüreyim?
  • Eski ehliyet yanımda.
  • Ödendi belgesini alıyorum ne olur ne olmaz diye.
Bir de fotoğraf lazım galiba?

Güncelleme: Şunlar gerekli imiş:
  • Kimlik belgesi
  • Mevcut sürücü belgesi
  • Sürücü sağlık raporu > Sistemden bakıyorlar sanırım.
  • Sürücü belgesi değerli kâğıt bedeli ve vakıf payı > Buradan ödeyin: https://sbos.saglik.gov.tr/
  • 1 adet biyometrik fotoğraf
  • Kan gurubunu belirtir belge veya yazılı beyan > Buna da gerek yok zira sağlık ocağında beyan ediyoruz
  • Adli Sicil Belgesi > Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmekte. Yanınızda götürmenize gerek yok.

Güncelleme: Yeni kimlik varsa fotoğrafa gerek yok. En azından benden istemediler. Zaten yakınlarda fotoğrafçı var.

Son düzenleme:
Sabah sağlık ocağına gittim.
  • Form doldurum.
  • Formun parasını ödedim.
Şimdi Nüfus Müdürlüğü'ne gitmem lazımmış ama giderken yanımda ne götüreyim?
  • Eski ehliyet yanımda.
  • Ödendi belgesini alıyorum ne olur ne olmaz diye.
Bir de fotoğraf lazım galiba?

Güncelleme: Şunlar gerekli imiş:
  • Kimlik belgesi
  • Mevcut sürücü belgesi
  • Sürücü sağlık raporu > Sistemden bakıyorlar sanırım.
  • Sürücü belgesi değerli kâğıt bedeli ve vakıf payı > Buradan ödeyin: https://sbos.saglik.gov.tr/
  • 1 adet biyometrik fotoğraf
  • Kan gurubunu belirtir belge veya yazılı beyan > Buna da gerek yok zira sağlık ocağında beyan ediyoruz
  • Adli Sicil Belgesi > Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmekte. Yanınızda götürmenize gerek yok.

Güncelleme: Yeni kimlik varsa fotoğrafa gerek yok. En azından benden istemediler. Zaten yakınlarda fotoğrafçı var.
Ehliyet yenileme işlemleri için gerekli belgeleri yanınıza almanız gerekenler şunlardır:

1. Kimlik belgesi: Büyük ihtimalle yeni kimliğiniz.
2. Mevcut sürücü belgesi: Eski ehliyetinizi unutmayın.
3. Sürücü sağlık raporu: Sağlık ocağından almış olduğunuz rapor.
4. Sürücü belgesi değerli kâğıt bedeli ve vakıf payı: Ödemelerinizi yaptığınız belgeyi yanınıza alın. Buradan ödeyin.
5. 1 adet biyometrik fotoğraf: Yeni kimliğiniz yoksa gerekli.
6. Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan: Sağlık ocağında belirtmiş olduğunuz için yanınıza almanıza gerek yok.
7. Adli Sicil Belgesi: Sistemden kontrol edileceği için yanınıza gerek yok.

Tüm bu belgelerle Nüfus Müdürlüğü'ne giderek ehliyet yenileme işleminizi tamamlayabilirsiniz. Unutmayın, fotoğrafçıdan biyometrik fotoğraf çektirmeyi de göz önünde bulundurmalısınız.