Kaza yapmam. Çevirmeli yerlere girmem. Teorik sınavdan 1 soru yüzünden kaldım. Bir daha girmek istemiyorum. Ben her şeyi tekte yapmak istiyordum ve malum kişiye gidiyor o 900 TL. Sonuçta arabayı ehliyet sürmüyor. Dikkatlice sürsem, babam araba sürmeyi öğretse?
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Merhaba,
Yeniden sınava girmek istemeyişiniz mevcut kuralları, kanunları yok saymanız için bir bahane değildir.
Ehliyetsiz araç kullanmak TCK m.179/2 kapsamında bir suçtur. Ayrıca araç kullanmak için yeterliliğe sahip olmayışınız sebebiyle aynı zamanda hem kendinizin hem de diğer insanların can ve mal güvenliğini de tehlikeye atmış oluyorsunuz.
Suç teşkil edecek davranışlarda bulunmaktan kaçının.
İyi Sosyaller.
Yeniden sınava girmek istemeyişiniz mevcut kuralları, kanunları yok saymanız için bir bahane değildir.
Ehliyetsiz araç kullanmak TCK m.179/2 kapsamında bir suçtur. Ayrıca araç kullanmak için yeterliliğe sahip olmayışınız sebebiyle aynı zamanda hem kendinizin hem de diğer insanların can ve mal güvenliğini de tehlikeye atmış oluyorsunuz.
Suç teşkil edecek davranışlarda bulunmaktan kaçının.
İyi Sosyaller.
Kaza yapmam. Çevirmeli yerlere girmem. Teorik sınavdan 1 soru yüzünden kaldım. Bir daha girmek istemiyorum. Ben her şeyi tekte yapmak istiyordum ve malum kişiye gidiyor o 900 TL. Sonuçta arabayı ehliyet sürmüyor. Dikkatlice sürsem, babam araba sürmeyi öğretse?
Köy gibi şehir merkezinden çok uzak bir yerde yaşıyorsanız belki ama şehirde yaşıyorsanız yakalanırsınız ve affetmezler muhtemelen. Yakalanırsınız hem size hem de ruhsat sahibine ceza kesilecek 900 TL vermemek için neredeyse 100 katı vermek mantıklı değil bence.
Çok nadir affederler. Köy kasaba gibi bir yerde iseniz bazen "Geç geç." yaparlar. Lakin şehirde affetmezler.
Sürücü belgesi olmadan trafiğe çıkan kişi ile aracın sahibi farklı ise ehliyetsiz araç kullanan kişiye de aracın sahibine de ceza kesilir. 2025'de ehliyetsiz araç kullanma cezası ise 18.678 TL'dir.Kaza yapmam. Çevirmeli yerlere girmem. Teorik sınavdan 1 soru yüzünden kaldım. Bir daha girmek istemiyorum. Ben her şeyi tekte yapmak istiyordum ve malum kişiye gidiyor o 900 TL. Sonuçta arabayı ehliyet sürmüyor. Dikkatlice sürsem, babam araba sürmeyi öğretse?
900TL vermemek için böyle bir şey yapmayın, ayrıca teorik sınavdan kalmanız trafik kurallarını tam bilmediğiniz anlamına geliyor. "Ben kaza yapmam" diye bir şey yok, dünyanın en iyi şoförleri bile kaza yaparlar. "Bir şey olmaz" diyenlere kulak asmayın, gidin düzgünce ehliyetinizi alıp paşa paşa kullanın arabanızı.
Taksici Musa Fedaisi
Yetkin
Maalesef çok katılar.
racooss
Yetkin
- Makaleler
- 1
Dostum para malum kişiye falan gitmiyor. Şakaysa komik değil, değilse hiç komik değil. Teorik sınavdan kalman senin başarısız olduğunu gösteriyor. Başarısız isen araba kullanarak insanların hayatını tehlikeye atamazsın. Kul hakkına girersin. Forumda crackli oyunlara "haksız" diye destek olunmuyorsa, illegal olarak araç kullanımına da destek bekleyemezsin.Kaza yapmam. Çevirmeli yerlere girmem. Teorik sınavdan 1 soru yüzünden kaldım. Bir daha girmek istemiyorum. Ben her şeyi tekte yapmak istiyordum ve malum kişiye gidiyor o 900 TL. Sonuçta arabayı ehliyet sürmüyor. Dikkatlice sürsem, babam araba sürmeyi öğretse?
vacbir
Yetkin
- Makaleler
- 1
Lisedeyken 2 sene arabayla gidip geldim okula. Küçük bir şehirde yaşıyorum nerede polis nerede çevirme hepsini ezbere bilirdim. Bir şey olmaz diye düşünüyordum. Bir şey de olmadı ama ben çok şanslıymışım diyorum. İlla polis çevirme olmasına gerek yok. Sokaktan fırlayan bir çocuk veya içmiş kafası bozuk dangalağın birinin size vurduğunda isterseniz profesyonel pilot olun ehliyetiniz yoksa hayatınız kayar. Aynı zamanda ruhsat sahibinin de tüm suçlara ortak olacağını unutmayın. Ehliyetinizi alın bol bol gezin ama ehliyetsizken o direksiyona geçmek akıllı adam işi değil.
- Makaleler
- 1
Allah korusun öyle bir şey olmasında hani yanlışlıkla falan birine çarpsan, kaza etsen haklı olsan bile ehliyetsiz olduğun için otomatik olarak sen suçlu durumuna düşersin. Haber sitelerine reklam eder "Ailesinden izinsiz arabayı kaçıran ehliyetsiz sürücü kaza yaptı" şeklinde vs haberler. Sonra ceza da gelir tabii.
Uyuyan Sincap
Üstün
Riske gerek yok. Çok isterseniz ehliyete kadar 50CC'yi geçmeyen elektrikli bisiklet alın güzelce gezin.
Amadeus Tesla
Uzman
Kesinlikle yapmamalısın. Bir defa al ehliyetini, ömür boyu geçerli zaten. Ayrıca teorik sınavdan nasıl kalmayı başardın. Sorular "kırmızı ışıkta napılır?" seviyesinde 
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Yeni konular
-
Ryzen 7 7800X3D işlemcinin sıcaklık değerleri normal mi?
- onur erol duman
-
-
-
-
-
-
-
-