Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
2
Yer
Denizli
Kaza yapmam. Çevirmeli yerlere girmem. Teorik sınavdan 1 soru yüzünden kaldım. Bir daha girmek istemiyorum. Ben her şeyi tekte yapmak istiyordum ve malum kişiye gidiyor o 900 TL. Sonuçta arabayı ehliyet sürmüyor. Dikkatlice sürsem, babam araba sürmeyi öğretse?

Çözüm
Merhaba,

Yeniden sınava girmek istemeyişiniz mevcut kuralları, kanunları yok saymanız için bir bahane değildir.

Ehliyetsiz araç kullanmak TCK m.179/2 kapsamında bir suçtur. Ayrıca araç kullanmak için yeterliliğe sahip olmayışınız sebebiyle aynı zamanda hem kendinizin hem de diğer insanların can ve mal güvenliğini de tehlikeye atmış oluyorsunuz.

Suç teşkil edecek davranışlarda bulunmaktan kaçının.

İyi Sosyaller.
Sen kaza yapmayayım diye sakınırsın ancak dilimizde "sakınan göze çöp batar " diye atasözümüz var. Seninm bir şey yapmana gerek yok dikkatsiz vurdumduymaz biri bodoslama gelir sana çarpar canın malın zarar görür üstüne ehliyetsiz olduğun için de fatura sana kesilir.

Ehliyetin olmadığı sürece istediğin kadar güzel kullan kaza yapma yine de yasal olarak haksızsın ilk çevirmede cezayı yersin. Arabayı ehliyet kullanmıyor bahanesi geçerli değil bu bahaneyi kullanan bir sürü kişi yine de cezasını yiyor.

Ehliyetin olmadığı sürece istediğin kadar güzel kullan kaza yapma yine de yasal olarak haksızsın ilk çevirmede cezayı yersin. Arabayı ehliyet kullanmıyor bahanesi geçerli değil bu bahaneyi kullanan bir sürü kişi yine de cezasını yiyor.
Çevirme olan yerlere girmesem? Veya çevirmeye girmeden önce babam otursa direksiyona.

Ve arabayı insan sürüyor.

Çevirme olan yerlere girmesem? Veya çevirmeye girmeden önce babam otursa direksiyona.

Arkadaşım ehliyet dediğin şey senin o aracı sürecek bilgi ve beceriye sahip olduğunu gösteren belge. Ehliyet almayı beceremiyorsan sen araba sürmeyi de trafik kurallarını da bilmiyorsun. Daha teorik sınavı bile geçememişsin, direksiyon sınavında ne olacağın bile belli değil. "Arabayı insan sürüyor" diye bir argüman yok, bu gibi şeyleri kim nerede kafana soktuysa ona söyle yakalanırsan cezanı o ödesin.

Arkadaşım ehliyet dediğin şey senin o aracı sürecek bilgi ve beceriye sahip olduğunu gösteren belge. Ehliyet almayı beceremiyorsan sen araba sürmeyi de trafik kurallarını da bilmiyorsun. Daha teorik sınavı bile geçememişsin, direksiyon sınavında ne olacağın bile belli değil. "Arabayı insan sürüyor" diye bir argüman yok, bu gibi şeyleri kim nerede kafana soktuysa ona söyle yakalanırsan cezanı o ödesin.
Kuralları biliyorum ki. Sürmeyi bilmiyorum. Onu da öğrendim mi mis.

yakalanmadığın sürece kimse sana ceza kesemez ama sana şöyle bir başımdan geçen olay anlatayım. 2018 yılında 14 yaşlarındayken yeni araba almıştık dağ evimiz var oranın yolu köy yolu gibi yarısı asfalt yarısı kum oradan hiç araba geçmiyor diye orda hep arabayı ben sürerdim. Arabayı yeni aldığımız için çok heves etmiştim ve sürmek istemiştim bildiğim hep kullandığım yol olduğu içinde babam arabayı verdi. Yol üzerinde 4 kere git gel yaptık 5. gidişimde önümde bir araç olduğu için durdum ve bekledim aramızda neredeyse 2 arabalık mesafe bırakmıştım. Adam yolu kaçırdığı için geri geri gelmeye başladı bizde duracağını düşünüp son ana kadar bir şey yapmadık ve adam tam vuracakken kornaya bastım fakat çok geçti adam bize geri geri gelirken çarptı. Normalde duran arabaya geri geri gelirken çarptığı için kendisi %100 kusurlu fakat direksiyondan benim indiğimi ve küçük olduğumu görünce ehliyetim olmadığını anladı ve ben aynama baktım siz yoktunuz siz gelip bana çarptınız demeye başladı. Ehliyetim olmadığı için haklıyken haksız durumuna düştük anlayacağın. En sonunda babamda adamla anlaşamayınca sinirlendi ve adamı kovdu. Arabamız daha 1000 Km'deydi olan arabaya oldu maalesef sonra kendimiz yaptırmak zorunda kaldık. Anlayacağın sen ne kadar güzel kullansan da maalesef ülkemiz kötü şoför kaynıyor gelip birisi sana çarpabilir ve sen direkt suçlu konuma düşersin.

Kuralları biliyorum ki. Sürmeyi bilmiyorum. Onu da öğrendim mi mis.
Sınavdan kaldığına göre bilmiyorsun arkadaşım. Sen kimseyi dinlemeyip gidip kendi bildiğini yapacaksın belli ki. Birinin malına veya canına kast edeceğin aşikar. Umarım bir gün doğru yolu bulursun ne diyeyim 😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.