Bütçe
250.000 TL

Enermax

Çalışkan
Merhaba. Ehliyetsiz kullanılabilen, kapalı mini elektrikli araç bakıyorum. Ehliyet alana kadar ayağımı yerden kesecek, şehir içinde kullanabileceğim. Maksimum 300k bandına falan çıkabilirim. Var mı önerebileceğiniz marka modeller?

Son düzenleyen: Moderatör:

Ehliyet alana kadar şehir içinde gezmek için istiyorum, artık hepsi ehliyet mi istiyor, çok saçma. Her şeye bir zorluk getiriyorlar. Ehliyet aldıktan sonra aynı paraya biraz daha koyup gerçek bir araba alıyorum. Yani avantajı kalmıyor. Daha saçma bir şey görmedim. Avantajı 18 yaş üstü ehliyetsiz sürebilmesi olmalıydı. Zaten hızı 45'i geçmiyor, aptalca bayağı.

Elektrikli scooterlara bakabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla onlar ehliyet istemiyor. Elektrikli moped olanlar ise minimum M sınıfı ehliyet istiyor ve plaka takılıyor. Diğer bir seçenek ise RKS'ler falan gibi elektrikli bisikletler. Onlar da ehliyet istemiyor.

Ehliyet alana kadar şehir içinde gezmek için istiyorum, artık hepsi ehliyet mi istiyor, çok saçma. Her şeye bir zorluk getiriyorlar. Ehliyet aldıktan sonra aynı paraya biraz daha koyup gerçek bir araba alıyorum. Yani avantajı kalmıyor. Daha saçma bir şey görmedim. Avantajı 18 yaş üstü ehliyetsiz sürebilmesi olmalıydı. Zaten hızı 45'i geçmiyor, aptalca bayağı.
Yok, bu 90 km hiz yapiyor, 200 km menzili var. Beni İzmir'den Aydin'a goturur, hatta orada 1 -1,5 saat sarj edince geri bile getirir bu.

Elektrikli scooterlara bakabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla onlar ehliyet istemiyor. Elektrikli moped olanlar ise minimum m sınıfı ehliyet istiyor ve plaka takılıyor. Diğer bir seçenek ise RKS'ler falan gibi elektrikli bisikletler. Onlar da ehliyet istemiyor.

Elektrikli scooter düşünüyorum evet ama eve çıkartamayacağım dışarıda bırakmak zorundayım çalınma riski var bu yüzden kapalı olması daha güvenli hissettiriyor ama ehliyetsiz sürülememesi aşırı saçma.

Yok, bu 90 km hiz yapiyor, 200 km menzili var. Beni İzmir'den Aydin'a goturur, hatta orada 1 -1,5 saat sarj edince geri bile getirir bu.
Ben ehliyetsiz sürülebilen istiyorum hocam şehir dışına çıkmayacağım.

Elektrikli scooter düşünüyorum evet ama eve çıkartamayacağım dışarıda bırakmak zorundayım çalınma riski var bu yüzden kapalı olması daha güvenli hissettiriyor ama ehliyetsiz sürülememesi aşırı saçma.

Ben ehliyetsiz sürülebilen istiyorum hocam şehir dışına çıkmayacağım.
Hepsinde var gordugum kadari ile. Onceden 45 Km hiz alitndakilere ehliyet aranmiyordu. Ama simdi Citroën Ami One için dahi ehliyet istiyorlar. Ami'nin fiyati da bu Mio ile ayni ama cok daha dusuk donanimda. ☹️

Maalesef durumlar böyle. A101'den Volta vsm alanlardan bile isyan edenler vardı. Plaka ve ruhsat çıkartmışlar. Ehliyet istemesi de cabası.

Çok saçma ama hocam yani bu ürünlerin avantajları şehir içinde ehliyet gerektirmeden kullanabileceğin şeyler olmaları zaten buna ehliyet ruhsat plaka isterlerse neden insanlar bunu tercih etsin ki normal araç fiyatı neredeyse fiyatları da avantajları gram kalmıyor.