@sirius Ekleme yapmam gererekirse yeni bina yönetmeliği ile birlikte inşaa edilecek binalarda elektrikli şarj istasyonu altyapısının bulunması zorunlu hale getirildi. Ruhsat şartı kaldırıldığı için de eski binalara altyapı getirmek çok kolaylaştı.
Şimdi kendi görüşlerime gelirsem de "uzun yol" hikayesinden başlamak istiyorum. 800 km yolu mola vermeden ya da 1 defa mola vererek hem kendinize eziyet edip hem de riske atmanın bir mantığı zaten yok. Örneğin ben İstanbul-İzmir yaparken aşağı yukarı 2'si uzun olmak üzere 5 kere mola veriyorum.
Uzun yol ve yılda 40.000-50.000 kilometre gidiyorum diyen arkadaşlar ise eğer kamyon şoförü falan değilseniz bence çalıştığınız işi sorgulamanızı öneririm. Eğer uçak bileti alacak bir işiniz yoksa yeni kariyer opsiyonlarına yönelme vaktiniz gelmiş olabilir.
Batarya muhabbeti ise tamamen fos muhabbet. Teknolojiler geliştikçe ya performansları artar ya fiyatları aşağı iner, hatta ikisini aynı anda yaşayan teknolojilerde vardır(televizyon gibi). Şu an elektrikli araç alacak birisi büyük ihtimalle değişim vakti geldiği zaman ya çok daha ucuza batarya alacak ya da aynı fiyata daha uzun batarya performansına sahip bir batarya alacak.
Hani negatif olarak verilebilecek tek argüman bayramda seyranda uzun yol yaparken şarj istasyonlarındaki kuyruk hikayesi olabilir. Yılda 1(bir) gün hadi gidiş geliş 2(iki) gün şarj sırası beklememek için yılın 364 günü ekstrem pahalı benzin fiyatına üstelik sanayi esnafının ağız kokusunu çekmeye razı gelmek bence çok mantıksız.
Tamamı üst segment benzinli araç kullanan ailem TESLA ilk geldiği zaman bedavadan biraz pahalıya geldiği için bir tane aldı ve paylaşımlı olarak kullanmaya başladılar. Şu an 6 kişi farklı farklı markaların elektrikli modellerine geçti. Yakın zamanda ailemin arabasını da satıp bizde elektrikli bir modele geçeceğiz.
Hani bırakın benzin masrafını, sanayi esnafının ağız kokusunu çekmemek için bile değer.