Yani hiç 2.000 TL'nin hesabını yapmadım, 2 milyon TL'lik arabanın harcadığı 2.000 TL'nin lafını mı edelim hocam araç fiyatının binde biri ediyor :D

Eğer şarj teknolojisi 20 dakikanın altına düşüp yaygınlaşırsa cidden kullanılır bu arada. Sadece şu an şarj süresi çok uzun.

2.000 TL'nin hesabı değil konu senin emeğin.
Sen o 2. 000 TL için gün boyu çalışıyorsun gidip 1 saat beklememek için 2 milyonluk arabana bayıyorsun.

İşte demek ki neredeyse kimse taktırmıyor sorun da bu ya zaten. Kaldı ki ülkemizdeki çoğu binanın yapısı buna uygun bile değil. Bizim burada binaya ait otoparklar bile yok dükkan önüne park ediyoruz :D

Ankara'da da durum böyle tek biz değilmişiz demek ki :rofl:

Bizde de otopark vs yok 30 senelik klasik bir apartman kapı önüne çekiyoruz aradan kabloyu çıkarıp şarj ediyoruz kapıda yani. En kötü senaryoda kendini şarj istasyonlarına göre ayarla benzinde gökten inmiyor.

2.000 TL'nin hesabı değil konu senin emeğin.
Sen o 2. 000 TL için gün boyu çalışıyorsun gidip 1 saat beklememek için 2 milyonluk arabana bayıyorsun.
800 KM'lik yolu git gel için iki depo yetiyor, elektrikli olsa menzili 420 km olsa, hadi yüksek hız + yokuşlar desen 350 km'ye düşse, 800 km'lik yolu git gel için 5 kere şarj etmem gerekiyor. 5 kere şarj kaç TL tutuyor ki?

Uygun alan yoksa ne yapılacak benim oturduğum bölgede uygun alan çok kısıtlı her binanın kendi otoparkı yok.

Hocam otoparkda değil ki bunu bina kapısının önünede yaptırabilirsin önlem amaçlı kilit yaptır oldubitti.

800 Km'lik yolu git gel için iki depo yetiyor, elektrikli olsa menzili 420 km olsa, hadi yüksek hız + yokuşlar desen 350 Km'ye düşse, 800 Km'lik yolu git gel için 5 kere şarj etmem gerekiyor. 5 kere şarj kaç TL tutuyor ki?

Km 60 70 kuruş civarı 1000 küsur TL sanırım.

800 KM'lik yolu git gel için iki depo yetiyor, elektrikli olsa menzili 420 km olsa, hadi yüksek hız + yokuşlar desen 350 km'ye düşse, 800 km'lik yolu git gel için 5 kere şarj etmem gerekiyor. 5 kere şarj kaç TL tutuyor ki?

Vallahi benim araç 800 km'yi tek depoda çıkartıyor. Ne zaman 1000km ve üstü menzilli elektrikli araçlar alınabilir seviyede ülkemize gelirse o zaman bakabilirim.

Mesela şunları çok severim, favori elektrikli araçlarımdan bazıları bunlar mesela.
1779053019652.webp

1779053087846.webp

Ama şunun gibileri görünce soğuyorum işte.
1779053109128.webp

Vallahi benim araç 800 km'yi tek depoda çıkartıyor. Ne zaman 1000km ve üstü menzilli elektrikli araçlar alınabilir seviyede ülkemize gelirse o zaman bakabilirim.
Benimki de tek depoda çıkarıyor, git gel için hesapladım.

Km 60 70 kuruş civarı 1000 küsur TL sanırım.
Tesla Model Y için hesaplattırdım.

Ev tipi şarj ile 1200, Tesla Supercharger ile 3.500, dış istasyonlar ile 3.800 diyor.

Aman aman bir fark yokmuş yani ama evet ucuza geliyor.

Elektrikli arabalarda yakıt avantajı hoş geliyorda o bataryanın durumunu ve ileride ikinci el fiyatlarının ne olacağını bilmiyoruz. Ki ucuz değil elektrikli arabalar, hala benzin/dizel araçlarda ilk alım fiyat farkı neredeyse 10-20 yıllık yakıt farkını kapatıyor(sıfır arabalardan bahsediyorum). Ki telefon bataryası bile 2-3 yıla cortluyor elektrikli arabaların ömrünün o kadar uzun olacağını sanmıyorum. İlk alım ve değiştirme süresine bakarsak içten yanmalı motorlar hala avantajlı bence. Doğal afet gibi durumlarda içten yanmalı motorlar daha da avantajlı.

@THE KEROXEA, doğru dışarıda sarjla daha pahalı ama bir depo ortalama 50 litre seğil mi? Seyahat boyunca 6.500 TL vereceksin.
Evden şarj edip sonrasında istasyon kullansan 3.200 TL gibi bir ücret tutar.
Az para değil.

Ayrıca siz sadece menzili konuşuyorsunuz bakım ihtiyacı arıza riskleri MTV gibi birçok avantajı var.

Son düzenleyen: Moderatör: