Çözüldü Ekran Görüntüsünden Metin Kopyalama

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cipher
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 877
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

cipher

Başarılı
Konuyu dağıtmak gibi olmasın ama bu özelliği Windows 11 üzerinde nasıl kullanıyoruz.

Çözüm
Ekran görüntüsü aldıktan sonra Metin Eylemleri butonuna tıklamanız yeterli:

Sonrasında metinleri fare ile de kopyalayabilirsiniz, tümünü kopyala diyerek de yapabilirsiniz.

Hocam Microsoft PowerToys da vardı.
Ekran alıntısı içinde olan özellik için PowerTosy mu kuracak?

Sen böyle mi yapıyorsun? Yazık harcadığın zamana...
Konuyu dağıtmak gibi olmasın ama bu özelliği Windows 11 üzerinde nasıl kullanıyoruz.
Ekran görüntüsünü alıyorsun sonrasında arama motoruna "screenshot to text" yazıyorsun ve çıkan sitelerden uygun bir siteye görseli upload edip metni kopyala.

Hocam Microsoft PowerToys da vardı. Onun içinde bu özellik mevcut.

Ekran alıntısı aracı ile ekran görüntüsünü alın, aldığınız ekran görüntüsünü OneNote’a yapıştırın, görüntüye sağ tıklayın ve “Resimden Metni Kopyala” seçeneğini seçin.

Ekran görüntüsü aldıktan sonra Metin Eylemleri butonuna tıklamanız yeterli:

Sonrasında metinleri fare ile de kopyalayabilirsiniz, tümünü kopyala diyerek de yapabilirsiniz.

Hocam Microsoft PowerToys da vardı.
Ekran alıntısı içinde olan özellik için PowerTosy mu kuracak?

Sen böyle mi yapıyorsun? Yazık harcadığın zamana...

Çözüm
Teşekkür ederim @Recep Baltaş abi. PowerToys diye bir uygulama buldum Microsoft Store'da Windows'un kendi uygulamasıymış galiba canavar gibi her yerden kopyalamama izin veriyor. Ayrıca dediğiniz gibi kendi resim programında da var mış farketmemişim teşekkür ediyorum tekrardan.

O özelliğin geldiğinden haberim bile yoktu . En azından linux kullanıcılarına da fayda sağlamış oldu benim attığım link .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…