Maxtorices

Uzman
Arkadaşlar, yaşadığım tuhaf bir durumu anlatacağım. Bu durumu ilk Cyberpunk oynarken yaşadım: Her karakter oluşturma ekranında hemen veya biraz sonra ekran gidiyor (no signal). Bazen de bununla beraber ekran kartının fanları %100 oluyor. Bazen ise görev yaparken oluyor ama çok nadir.

Test için Ghostrunner yükledim; 2 saat aralıksız sorunsuz çalıştı. OCCT ile 15 dakika boyunca Power ve VRAM testinden de sorunsuz geçti. Cyberpunk'u güç bela bitirdikten sonra Final Fantasy 14 indirdim; onda da bir fight kısmında aynısı oldu. Neyse sildim. Ardından BG3 oynadım, onda sorun olmadı; çok fazla da oynamamıştım. Geçen Uncharted'ı indirdim; rastgele zamanlarda yine aynı sorun oldu. Ghostrunner hariç hepsini korsan oynadım bu arada. Bugün ise OCCT ile Power testini denediğimde 2–3 dakika sonra ekran karardı, fanlar hızla dönmeye başladı. Sorunun korsandan kaynaklanmadığını böylece doğrulamış oldum. Başta VRAM Full olunca olduğunu sandım ama Power testinde VRAM dolmuyordu.

Game Booster 550W PSU kullanıyorum; evet dandik ama bundan mı emin değilim. Ha bir de bir ara oyun oynarken bilgisayar bir kez reset attı, sadece bir kere oldu.

Ekran kartıyla geçmişte bir sorun yaşadım, o sorunu Technopat forumunda anlatmıştım: https://www.technopat.net/sosyal/konu/rx-6600-sueruecue-yokken-bile-siyah-ekran-veriyor.3207396/

Garantiden sonra çözdüler ama yine olmasından korkuyorum. Sizce sorun ne olabilir? Boşa PSU masrafı yapmak istemiyorum açıkçası.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok çetrefilli durum. Dediğiniz gibi PSU- GPU- Yazılım sorunlarından biri. Bilemiyorum, imkan var mıdır? Önce başka bir kart ile bir iki gün kullanmanızda fayda var. Tabiki temiz bir kurulum akabinden başka bir kart. Ardından başka bir PSU ile denemek lazım. Kesin şundandır demek zor. Yüke binmeden de yapınca yazılımsal da olabileceğini düşündürüyor.
Gerçekten arıza tespiti zor durum. Umarım çözer ve foruma bir tecrübe daha bırakırsınız. Size şimdiden sabırlar dileyeyim.

Çok çetrefilli durum. Dediğiniz gibi PSU- GPU- Yazılım sorunlarından biri. Bilemiyorum, imkan var mıdır? Önce başka bir kart ile bir iki gün kullanmanızda fayda var. Tabiki temiz bir kurulum akabinden başka bir kart. Ardından başka bir PSU ile denemek lazım. Kesin şundandır demek zor. Yüke binmeden de yapınca yazılımsal da olabileceğini düşündürüyor.
Gerçekten arıza tespiti zor durum. Umarım çözer ve foruma bir tecrübe daha bırakırsınız. Size şimdiden sabırlar dileyeyim.
Şu an ki Windows’um çok problemli düşükte olsa Windows’tan şüpheleniyorum umarım ki PSU’dan çıkar. Maalesef elimde başka kart veya PSU olmadığı için test etme imkanım yok. Direk PSU almam gerekecek.