Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emir 41

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
10
Merhabalar,

RX 7600 ekran kartından DDU ile sürücüyü kaldırıp RTX 5070 ekran kartına geçiş yaptım ancak sistemi açtığımda otomatik olarak BIOS ekranına atıyor.

Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Anakart: MSI x670e Gaming
Işlemci: Ryzen 5 7500F
PSU: MSI MAG750GL
RAM: Patriot Venom 6000 mHz 2x16GB

Çözüm
Diskler görünüyor mu? SSD'nin bağlantısı kopmuş olmasın hocam yeni ekran kartını takarken? Boot menüsünde Windows Boot Manager bulunuyor mu?
BIOS ana ekranının bir görüntüsünü paylaşır mısınız?

20250718_162333.webp

Elinde Windows USB diski varsa onu boot et. Windows Setup ekranı açıldığı zaman herhangi bir ilerleme yapma. Shift + F10 kombinasyonu ile CMD aç. "diskpart" ardından "list disk" yaz. Gelen çıktıyı fotoğraf olarak paylaş.
BIOS'ta zaten takılı diskler görünüyor hocam. Aynı mantık değil mi?

BIOS'ta zaten takılı diskler görünüyor hocam. Aynı mantık değil mi?
Değil. Bazı UEFI BIOS sürümleri, sıralama yapabilmen için var olmayan tip boot edilebilir cihazları temsili olarak gösterebilir. Örneğin Emir'in USB DVD Reader kullandığını söyleyebilir misin? Çünkü görüntü de USB Optik ROM simgesi de görünüyor.

Değil. Bazı UEFI BIOS sürümleri, sıralama yapabilmen için var olmayan tip boot edilebilir cihazları temsili olarak gösterebilir. Örneğin Emir'in USB DVD Reader kullandığını söyleyebilir misin? Çünkü görüntü de USB Optik ROM simgesi de görünüyor.
Windows'un bulunduğu disk takılı olduğu halde orada Windows Boot Manager adında disk görünecektir hocam. Ben ondan bahsediyorum. Sonuçta çıktığımız yol aynı. Yanlışım mı var?

Windows'un bulunduğu disk takılı olduğu halde orada Windows Boot Manager adında disk görünecektir hocam. Ben ondan bahsediyorum. Sonuçta çıktığımız yol aynı. Yanlışım mı var?
Her zaman çıkmayabilir. Windows Boot Manager EFI bölümü boot edilmeden BIOS sana böyle bir entry sunmayabilir. @EFI Shell bu konulara hepimizden daha hakim.

@Emir kurulum diskin varsa dediğimi dene lütfen.