3035

Yetkin
Arkadaşlar 2.el alınan ekran kartlarını ilana koyanlar garanti etiketi üzerindedir. Kutu, Fatura, Garanti mevcuttur derler ya.

Şimdi ben bir ilandaki garanti etiketini mesela ASUS, Gigabyte resmi sitesinden sorguladım ancak ürünün satın alındığı söylenen mağazada sorguladığımda hata bulunamadı tarzı şeyler diyor sistem.

Şimdi satış yapanlar elindeki 0 kartın garanti etiketini söküp elindeki aynı karta yapıştırabilir mi? Böyle bir şeytanlık var mı?

Garanti etiketi derken satıcılar bazı ekran kartlarının vidasının üstünde bulunan yapışkandan bahsediyor. O sökülmediyse içinin açılmadığını dolayısıyla güvenilir olduğunu iddia ediyorlar ama o etiketi bulup takması gayet kolay sadece ona güvenip iş yapılmaz ki zaten her kartta da o etiketten bulunmuyor.

1726159259781.webp

Garanti etiketi derken satıcılar bazı ekran kartlarının vidasının üstünde bulunan yapışkandan bahsediyor. O sökülmediyse içinin açılmadığını dolayısıyla güvenilir olduğunu iddia ediyorlar ama o etiketi bulup takması gayet kolay sadece ona güvenip iş yapılmaz ki zaten her kartta da o etiketten bulunmuyor.

Eki Görüntüle 82802
O değil hocam hani seri no yazan yer var ya SN07JW8658 örnek bu

İşte sıfır kartta olan seri no'yu söküp ikinci el karta yapıştırıp sıfır diye satabilir mi diyorum.