Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KaanK

Başarılı
Merhaba arkadaşlar, şu anda RX 580 ekran kartı ve Ryzen 5 3600X işlemcili bir sistemim var. Boşta iken ekran kartı genellikle 45-50 derece arasında, işlemci ise 50-60 derece civarında çalışıyor ve şu an sadece Opera GX ve işlemci-ekran kartı programı açıkken bile işlemci 60-65 civarı derece civarında çalışıyor. Daha az sistem gereksinimi olan bir oyunu Ultra ayarlarda açsam bile (örneğin redmatch2), işlemci sıcaklığı 70-75 dereceye, ekran kartı sıcaklığı ise 80 dereceye kadar yükseliyor ve bu nedenle bilgisayarın aniden yeniden başlaması gibi sorunlar yaşıyorum. Bu sıcaklık değerleri normal mi? Eğer normal değilse, ne yapılabilir?

Not: Ekran kartımda "sıfır RPM" adında bir özellik bulunuyor, bu özellik sayesinde fanlar belirli bir derecenin altında çalışmıyor ve bu nedenle boşta iken ekran kartı 40-42 dereceleri görüyor. İşlemci için böyle bir özellik var mıdır bilmiyorum.

Çözüm
@KaanK Genel konuşmak gerekirse ekran kartları için riskli sıcaklıklar 87 ve üstüdür. İşlemci için ise 100 ve üstü. Boşta olan değerler de 60'a kadar normal sayılabilir. Bilgisayarın temizliğini ve termal macun yenilemesini yaparsanız bu sıcaklıklar düşecektir.
Bana gayet normal geldi. AMD Software'e girip istersen ekran kartının fan kapatmasını önleyerek en düşük devirde fan çalıştırmasını sağlayabilirsin. Ekran kartı sıcaklığını boştayken şöyle bir 38-40 derecelere falan düşürür muhtemelen.

Reset atiyorsa cok sebebi var yuksek sicaklik da bunlardan biri fakat sizin degerleriniz yuksek sayilmaz, bilesenlerinize ayri ayri stres testi uygulamayi deneyebilirsiniz.

Ek olarak XMP devrede ise devre disi birakip sorun devam ediyor mu diye gozlemleyin eger devam etmezse RAM profilini manuel olarak kendiniz ayarlayin, kimi kisilerde boyle cozmustum bunu.

Bilgisayar haddinden fazla ısınmışsa shutdown atar, yani restart atmaz sistem. Boştaki sıcaklıklar değil yük altındaki sıcaklıklar önemli bu noktada. Ve 75-80 gibi sıcaklıklar da sisteme restart attırmaz. Her yük altında reset atıyorsa tabii ki ilk kontrol etmen parça PSU olmalı.

Merhaba arkadaşlar, şu anda RX 580 ekran kartı ve Ryzen 5 3600X işlemcili bir sistemim var. Boşta iken ekran kartı genellikle 45-50 derece arasında, işlemci ise 50-60 derece civarında çalışıyor ve şu an sadece Opera GX ve işlemci-ekran kartı programı açıkken bile işlemci 60-65 civarı derece civarında çalışıyor. Daha az sistem gereksinimi olan bir oyunu Ultra ayarlarda açsam bile (örneğin redmatch2), işlemci sıcaklığı 70-75 dereceye, ekran kartı sıcaklığı ise 80 dereceye kadar yükseliyor ve bu nedenle bilgisayarın aniden yeniden başlaması gibi sorunlar yaşıyorum. Bu sıcaklık değerleri normal mi? Eğer normal değilse, ne yapılabilir?

Not: Ekran kartımda "sıfır RPM" adında bir özellik bulunuyor, bu özellik sayesinde fanlar belirli bir derecenin altında çalışmıyor ve bu nedenle boşta iken ekran kartı 40-42 dereceleri görüyor. İşlemci için böyle bir özellik var mıdır bilmiyorum.
CPU soğutucunuz nedir?

Sistemi zorlayacak testlere sokup test sonuçlarını paylaşır mısınız işlemci için Prime95 deneyebilirsiniz. Ama sorun farklı bir yerden kaynaklanıyor sanırım format atıp test edebilir misiniz?