UnkownTecho

Uzman
Arkadaşlar işlemcimin macununu yeniledim. Ekran kartını da sökmüştüm her ihtimale karşı. Her şeyi taktım yaptım ama kırmızı ışık yanıp sönüyor. Ekran kartımda bir türlü sorun düzeltemedim, var mıdır bilgisi olan?

Dosya Ekleri

• IMG_2826.webp
    IMG_2826.webp
    2,9 MB · Görüntüleme: 70
Arkadaşlar işlemcimin macununu yeniledim. Ekran kartını da sökmüştüm her ihtimale karşı. Her şeyi taktım yaptım ama kırmızı ışık yanıp sönüyor. Ekran kartımda bir türlü sorun düzeltemedim, var mıdır bilgisi olan?
Kırmızı ışık ekran kartının kablosunun tam oturmadığı, kartın tam güç çekemediği, kablonun takılmadığı anlamına geliyor.

Kırmızı ışık ekran kartının kablosunun tam oturmadığı, kartın tam güç çekemediği, kablonun takılmadığı anlamına geliyor.
Hocam kabloda sorun var galiba dokunuyorum fanlar dönmeyi bırakıyor tam oturtmak için çok bastırıyorum fakat bana mısın demiyor kesin olarak kablodan mıdır ?

Hocam kabloda sorun var galiba dokunuyorum fanlar dönmeyi bırakıyor tam oturtmak için çok bastırıyorum fakat bana mısın demiyor kesin olarak kablodan mıdır ?
Kesin bir şey söylenemez, kablo kaynaklı olabilir, PSU kaynaklı olabilir, fakat kablo kaynaklı duruyor. Kartın kırmızı ışık yakması yukarıda dediğim anlamlara gelir, kartın kendisinde sorun yok.

Güç kablosunu kontrol edin, tam oturmuş mu?
Hocam böyle fotoğraftaki gibi soketine yerleştirdim yerinden hareket bile etmiyor ekran kartı hiç anlayamadım.
@steelumut
@Michael Scofield

Kesin bir şey söylenemez, kablo kaynaklı olabilir, PSU kaynaklı olabilir, fakat kablo kaynaklı duruyor. Kartın kırmızı ışık yakması yukarıda dediğim anlamlara gelir, kartın kendisinde sorun yok.
Başka kabloyla deneyeyim mi PSU kutusunda varsa hocam ?

Dosya Ekleri

• IMG_2827.webp
    IMG_2827.webp
    2,4 MB · Görüntüleme: 49
  • IMG_2829.webp
    IMG_2829.webp
    2,6 MB · Görüntüleme: 50
  • IMG_2828.webp
    IMG_2828.webp
    2,5 MB · Görüntüleme: 46
Deneyin.

PCI-E yuvasındaki tırnağı açmadığınız ve vidalarını sökmediğiniz sürece hareket etmez.
Hocam bu uyumlu mu ? Bir önceki taktığım kabloların her ikisinde de 600W yazıyordu ama bu yedek olarak kutudan çıkanda 2 tane CM psu kablosu ve bir tane 600W uyumlu mu ona göre takacağım ?

@michaelscofield Hocam denedim yine görüntü yok çok saçma çalışan şey niye görüntü vermiyor ?

Dosya Ekleri

• IMG_2831.webp
    IMG_2831.webp
    2,5 MB · Görüntüleme: 36
  • IMG_2830.webp
    IMG_2830.webp
    2,4 MB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:
Farklı PSU ile deneme şansın var mı?
Hocam HDMI kablosu ile Monitörüme bağlanabildim tek ram çalıştırdım sistemi her şey bir tuhaf oldu çok üzülüyorum umarım bir şey olmamıştır ekran kartıma filan.
DP kablosunda mı var sıkıntı bilemiyorum iki tane DP kablosu ile denedim olmuyor görev yöneticisinde ekran kartımı görmüyor sistem İşlemcimin dahili ekran kartıyla bağlandığım için mi böyle neden böyle ?
Farkl bir PSU ile deneme şansım var fakat Enermax 1200W yeni aldım hiç bir sorunu yoktu termal macun yenileyene kadar işlemci kiti çıkarıp taktım PSU sapasağlam çalışıyodu yine çalışıyor.
@michaelscofield

Dosya Ekleri

• xa.webp
    xa.webp
    70,1 KB · Görüntüleme: 31