UnkownTecho
Uzman
Kırmızı ışık ekran kartının kablosunun tam oturmadığı, kartın tam güç çekemediği, kablonun takılmadığı anlamına geliyor.Arkadaşlar işlemcimin macununu yeniledim. Ekran kartını da sökmüştüm her ihtimale karşı. Her şeyi taktım yaptım ama kırmızı ışık yanıp sönüyor. Ekran kartımda bir türlü sorun düzeltemedim, var mıdır bilgisi olan?
Hocam kabloda sorun var galiba dokunuyorum fanlar dönmeyi bırakıyor tam oturtmak için çok bastırıyorum fakat bana mısın demiyor kesin olarak kablodan mıdır ?Kırmızı ışık ekran kartının kablosunun tam oturmadığı, kartın tam güç çekemediği, kablonun takılmadığı anlamına geliyor.
Kesin bir şey söylenemez, kablo kaynaklı olabilir, PSU kaynaklı olabilir, fakat kablo kaynaklı duruyor. Kartın kırmızı ışık yakması yukarıda dediğim anlamlara gelir, kartın kendisinde sorun yok.Hocam kabloda sorun var galiba dokunuyorum fanlar dönmeyi bırakıyor tam oturtmak için çok bastırıyorum fakat bana mısın demiyor kesin olarak kablodan mıdır ?
Hocam böyle fotoğraftaki gibi soketine yerleştirdim yerinden hareket bile etmiyor ekran kartı hiç anlayamadım.
Başka kabloyla deneyeyim mi PSU kutusunda varsa hocam ?Kesin bir şey söylenemez, kablo kaynaklı olabilir, PSU kaynaklı olabilir, fakat kablo kaynaklı duruyor. Kartın kırmızı ışık yakması yukarıda dediğim anlamlara gelir, kartın kendisinde sorun yok.
Deneyin.Başka kabloyla deneyeyim mi PSU kutusunda varsa hocam ?
PCI-E yuvasındaki tırnağı açmadığınız ve vidalarını sökmediğiniz sürece hareket etmez.yerinden hareket bile etmiyor ekran kartı hiç anlayamadım.
Hocam bu uyumlu mu ? Bir önceki taktığım kabloların her ikisinde de 600W yazıyordu ama bu yedek olarak kutudan çıkanda 2 tane CM psu kablosu ve bir tane 600W uyumlu mu ona göre takacağım ?Deneyin.
PCI-E yuvasındaki tırnağı açmadığınız ve vidalarını sökmediğiniz sürece hareket etmez.
Farklı PSU ile deneme şansın var mı?Hocam denedim yine görüntü yok çok saçma çalışan şey niye görüntü vermiyor ?
Hocam HDMI kablosu ile Monitörüme bağlanabildim tek ram çalıştırdım sistemi her şey bir tuhaf oldu çok üzülüyorum umarım bir şey olmamıştır ekran kartıma filan.