UnkownTecho

Uzman
Arkadaşlar işlemcimin macununu yeniledim. Ekran kartını da sökmüştüm her ihtimale karşı. Her şeyi taktım yaptım ama kırmızı ışık yanıp sönüyor. Ekran kartımda bir türlü sorun düzeltemedim, var mıdır bilgisi olan?

Dosya Ekleri

• IMG_2826.webp
    IMG_2826.webp
    2,9 MB · Görüntüleme: 70
Hocam HDMI kablosu ile Monitörüme bağlanabildim tek ram çalıştırdım sistemi her şey bir tuhaf oldu çok üzülüyorum umarım bir şey olmamıştır ekran kartıma filan.
DP kablosunda mı var sıkıntı bilemiyorum iki tane DP kablosu ile denedim olmuyor görev yöneticisinde ekran kartımı görmüyor sistem İşlemcimin dahili ekran kartıyla bağlandığım için mi böyle neden böyle ?
Farkl bir PSU ile deneme şansım var fakat Enermax 1200W yeni aldım hiç bir sorunu yoktu termal macun yenileyene kadar işlemci kiti çıkarıp taktım PSU sapasağlam çalışıyodu yine çalışıyor.
Kartı tak çıkart yapın.

@m
Garip, farklı PSU ile denerseniz daha iyi olur, veya farklı bir kart.
Ekran kartı yok fakat Farklı bir PSU var ama İşlemcim ve diğer şeylerim çalışıyor hocam eğer ekran kartında sorun olsaydı hiç açılmazdı PSU güç vermezdi yani sisteme.
Ne yapmam gerekiyor kaç saattir uğraşmaktayım.

Sanki sizin CPU ve DRAM ışığı yanıyor gibi. Normal şekilde ekran kartı güç kablosunu takın. BIOS sıfırlayın.
Hocam şuan işlemcimin dahili kartına bağlıyım RTX 5080 Ekran kartımı görmüyor sistem ne yapmam gerekli valla çok üzülüyorum kaç saattir uğraşıyorum.
2 tane ramım vardı 1 tanesini çıkardım her ihtimale karşı deneyeyim dedim.
@BigBlue

Dosya Ekleri

• xa.webp
    xa.webp
    70,1 KB · Görüntüleme: 25
Hocam şu an işlemcimin dahili kartına bağlıyım RTX 5080 ekran kartımı görmüyor sistem ne yapmam gerekli vallahi çok üzülüyorum kaç saattir uğraşıyorum.
2 tane RAM'ım vardı 1 tanesini çıkardım her ihtimale karşı deneyeyim dedim.
@BigBlue

Kardeş her şeyden önce sakin kal. Bu olay başınageldikten sonra BIOS sıfırladım mı? Yukarıda elinde başka bir kart olmadığını okudum. Şu an BIOS sıfırlamayı ilk sıraya koyuyorum. Kart herhangi bir fiziksel hasar almadıysa neden çalışmasınki.

Kardeş her şeyden önce sakin kal. Bu olay başınageldikten sonra bios sıfırladım mı? Yukarıda elinde başka bir kart olmadığını okudum . Şuan bios sıfırlamayı ilk sıraya koyuyorum. Kart herhangi bir fiziksel hasar almadıysa neden çalışmasınki
Yere bile düşmedi hocam güzelce düşmesin diye bezin üstüne koydum işlemci macununu yenilicem diye keşke hiç sökmeseydim de kalsaydı daha iyi olur muş.
BİOS 2-3 kez sıfırladım valla.

Yere bile düşmedi hocam güzelce düşmesin diye bezin üstüne koydum işlemci macununu yenileyeceğim diye keşke hiç sökmeseydim de kalsaydı daha iyi olur muş.
BIOS 2-3 kez sıfırladım vallahi.

DDU ile mevcut sürücüyü kaldırıp tekrar kurmayı deneyebilirsin mesela. Yazılımsal bir hata gibi.