Ekran kartı soğutma bloğundaki lekeler normal mi?

Wexiar

Uzman
Soğutma bloğunda yapışkana benzeyen kahverengimsi bir şey var. Bu normal midir? Kartta herhangi bir sorun yok 65 derecelerde çalışıyor yükte.

Hocam daha çok toza benziyor, boyası da soyunmuş olabilir. 2.el mi aldınız?

Büyük ihtimalle tozdur hocam, elinizde fırça falan varsa temizleyin.

Bir gözlük bezi gibi mikrofiber bezi çok az nemlendirip sürmeyi deneyiniz. Çıkıyorsa tozdur, çıkmıyorsa birkaç seçenek var ama plastikten değilse ve performansa etki yapmıyorsa çok takılmamak lazım.

Bir gözlük bezi gibi mikrofiber bezi çok az nemlendirip sürmeyi deneyiniz. Çıkıyorsa tozdur, çıkmıyorsa birkaç seçenek var ama plastikten değilse ve performansa etki yapmıyorsa çok takılmamak lazım.
Performansta sıkıntı yok gibi şu anlık.

Evet 2. el aldım. Toz değil ama ne olduğunu anlayamadım.
Termal macun değişimi yaptılarsa yağ veya termal macun sıçramış olabilir o zaman. 2.el deyince karar ağaçları gibi bir sürü ihtimal çıkıyor.

Termal macun değişimi yaptılarsa yağ veya termal macun sıçramış olabilir o zaman. 2.el deyince karar ağaçları gibi bir sürü ihtimal çıkıyor.
Güvenlik vidası üstünde hocam. Açıldığını sanmıyorum.

Fan motorundan sızan yağlar ile tozlar yapışmış olabilir. Bloğu yıkamayı deneyebilirsiniz.
İçini açmak istemiyorum. Normal bir durumsa böyle bırakacağım hocam temizlerken falan bir şeyler denerim.

Güvenlik vidası üstünde hocam. Açıldığını sanmıyorum.
Yani bir ihtimal fanları temizlerken nemden dolayı da olmuş olabilir, imalat hatası da olabilir. Belirttiğim gibi seçenek çok ama performansa etkisi yoksa stres testinden de geçer not alıyorsa fazla sorun etmemek lazım. Klişe sözde dediği gibi: "If it ain’t broke, don’t fix it." yani bozuk değilse tamir etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…